PAJOTTENLAND: – In het voorjaar van 2012 wordt in het Pajottenland en de Zennevallei een nieuw project boven de doopvont gehouden, de ‘Pajotse beleefcafés’. Het project maakt deel uit van
de ‘regional branding’ voor het Pajottenland en de Zennevallei. Doel is om in cafés,
tavernes en bistro’s in de 17 gemeenten streekverhalen te vertellen, liedjes over de streek
te zingen, en muziek te brengen door individuele muzikanten of groepen uit de regio.
Pajottenland+ is nu op zoek naar vertellers, zangers, muzikanten en muziekgroepen.


,,Met dit project wil Pajottenland+ de streekidentiteit en de streekeconomie samen brengen’’ vertelt Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+. ,,Bij onze ‘regional branding’ gebruiken we de streekidentiteit als hefboom voor de plattelandseconomie. Hoe koppelen we dit voor de beleefcafés? In meer dan 15 horecazaken in het Pajottenland en de Zennevallei organiseert Pajottenland+, in samenwerking met de horeca-uitbaters, een
beleefcafé. Er worden streekverhalen verteld, aangevuld met liedjes over onderwerpen uit de regio. Voorts kunnen ook muzikanten uit de regio voor sfeer zorgen. Een beleefavond kan nog worden aangevuld met de voorstelling van een streekquiz of een voorstelling van een streekproducent’’.

Om in de 17 gemeenten beleefcafés te kunnen aanbieden, werken we reeds samen met de Pajotse vertellers Tw8chtwoord. Maar Pajottenland+ zoekt nog podiumkunstenaars.
Huwaert: ,,Kent u verhalen uit uw dorp of gemeente en wil u die vertellen voor een publiek, dan kan u meewerken aan de beleefcafés. Ook zangers van streekliederen of muzikanten zijn nog welkom in onze groep. We zoeken ook nog verhalen uit de streek. Wie ons daarmee op weg kan helpen, mag ons zeker ook contacteren’’.

Meer info: contacteer jos.huwaert@pajottenland.be, telefonisch op 054 /500 245 of 0474 /
719 059.

%d bloggers liken dit: