VLEZENBEEK: – Op 15 oktober kan men in Vlezenbeek naar het toneelstuk ‘Georges’ gaan kijken. ‘Georges’ is een voorstelling die gaat over mishandeling van ouderen.

Het publiek leert Georges kennen bij zijn thuiskomst na de begrafenis van zijn echtgenote. Zijn kleindochter Cindy troost hem, ook zoon Roger en schoondochter Jeannine zijn met hem begaan. Ze stellen zelfs voor om bij opa in te trekken, want het huis en de tuin zijn immers toch zo groot. Maar of deze nieuwe wentelingen voor Georges echt een nieuw begin zijn, moet nog blijken.

Met Georges willen we het publiek confronteren met oudermis(be)handeling. Het is een probleem dat zich alsmaar meer stelt en ik vind dat je dat niet uit de weg mag gaan. Theater moet een spiegel zijn van de maatschappij. Ik geloof in de kracht van theater, om mensen toch even stil te laten staan bij het probleem” stelt René Verreth, die de regie en de rol van GEORGES op zich neemt.
Hij wordt prachtig omringd door Dirk Belloy die op hoog niveau de rol van zoon Roger speelt, Joris Van den Eynde, Veerle Van Dyck, Karien Van Remoortel, en de jonge Fien Belloy laten het publiek ten volle genieten. Het decor en techniek is in handen van Marc en Marcel Van den Eynde


VLAAMS-BRABANT: – Om het taboe over mis(be)handeling van ouderen te doorbreken, stimuleert de provincie Vlaams-Brabant verenigingen, lokale besturen, seniorenraden en welzijnsorganisaties om het toneelstuk ‘Georges’ te organiseren.
Het toneelstuk gaat over Georges die pas weduwnaar is geworden en zijn leven geleidelijk aan ziet veranderen.

“Ouderenmisbehandeling bevindt zich nog te dikwijls in de taboesfeer. Met een financiële tussenkomst van 750 euro willen we lokale initiatiefnemers stimuleren dit toneelstuk in te richten om zo het onderwerp onder de aandacht van het grotere publiek te brengen en bespreekbaar te maken”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. “De voorstelling is in de eerste plaats bedoeld om ouderen, hun familieleden en omgeving te sensibiliseren, maar is ook aangrijpend en beklijvend voor hulpverleners en beleidsmakers. Kortom, een toneelstuk dat aan de ribben blijft plakken“.

Georges’ werd speciaal geschreven door René Verreth van theatergezelschap Waverland, in samenwerking met het Vlaams Meldpunt Ouderenmisbehandeling.

‘Georges’ op 15 oktober om 20 uur in De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek
voorverkoop 5 euro, kassa 8 euro
reservering: 02 371 63 08, in Coloma of cultuur@sint-pieters-leeuw.be

De voorstelling in Vlezenbeek wordt georganiseerd door GCC Coloma, de Leeuwse seniorenraad, de Lokale dienstencentra, het Sociaal Huis en het gemeentebestuur.

%d bloggers liken dit: