VLAAMS-BRABANT: – Het toerisme in Vlaams-Brabant doet het goed. Uit cijfers blijkt dat het aantal overnachtingen en aankomsten in de provincie in een stijgende lijn zitten.

In de eerste helft van dit jaar waren er al meer overnachtingen dan voor dezelfde periode van het voorbije jaar. Met deze groeicijfers scoort Vlaams-Brabant beter dan het gemiddelde van Vlaanderen en de andere provincies.

Uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat de provincie Vlaams-Brabant in de eerste zes maanden van 2011 7,4% meer overnachtingen heeft ontvangen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. In absolute cijfers komt dit neer op 50.730 bijkomende overnachtingen. Hiermee zetten we de positieve trend verder, want de cijfers van 2010 waren ook een stuk beter dan die van 2009. Ook het aantal aankomsten is in stijgende lijn“, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Herkomstlanden:
De stijging van het aantal aankomsten en overnachtingen is vooral te danken aan de binnenlandse markt. Van begin januari tot eind juni 2011 was er een stijging van 12% of ongeveer 34.000 Belgische vakantiegangers en zakenlui meer die Vlaams-Brabant kozen als bestemming. Het aantal overnachtingen van buitenlandse gasten steeg eveneens, zij het iets minder spectaculair, met 4,2%. Wat de buitenlandmarkten betreft is Vlaams-Brabant vooral populair bij de buurlanden, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Verder afgelegen herkomstlanden zoals de Verenigde Staten, Spanje en Italië zijn echter ook niet onbelangrijk. De grootste absolute groeier was Nederland (+ 4.000), gevolgd door de Verenigde Staten (+ 2.500) en het Verenigd Koninkrijk (+ 2.200).

%d bloggers liken dit: