SINT-PIETERS-LEEUW: – Matthias Pické werd op zondag 25 september reeds kampioen van Brabant en voegde daar vandaag de titel van nationaal tenniskampioen aan toe.

In de reeks heren 3 werd de 18 jarige Matthias Pické (B+2/6) uit Sint-Pieters-Leeuw Belgisch kampioen.

In de voormiddag speelde Matthias de halve finale:
DEFOUR MAARTEN (C+15/1) – PICKE MATTHIAS (B+2/6) setstanden 5/7 3/6
In de namiddag de finale:
GEUKENS ARNE (C+15) – PICKE MATTHIAS (B+2/6) setstanden 3/6 4/6

Matthias speelt op dit moment bij de Halse club Sollembeemd.


Zijn tennisavontuur begon in 2008 toen hij stopte met voetballen bij AFC Tubize omwille van zijn studies. Sinds dan begon hij te tennissen bij tennisclub De Borgel en met resultaat. In de laagste reeks werd hij onmiddellijk Brabants kampioen.
In 2009 veranderde hij van club en ging samen met mijn broer Pieter naar Sollenbeemd om daar interclub te spelen. Ze behaalden mooie resultaten met deze ploeg in de categorie 360 punten. Ze werden daar ook Brabants kampioen. In dat zelfde jaar, werd hij getraind door Manu Evenepoel en dankzij de technische ondersteuning van zijn broer Pieter kon hij goed doorgroeien en behaalde zowel de Brabantse als de Belgische titel in Heren 5.
In 2010 speelde hij niet voor een titel maar speelde hij vooral om zoveel mogelijk punten te behalen om te stijgen naar een hoger klassement. Dit werd ook beloond en behaalde het b+2/6 klassement.
Dit jaar speelde hij een heel goed seizoen en behaalde verschillende tornooizeges. Door deze overwinningen kon hij meedoen aan de Brabantse eindrondes te Grand Slam (Tienen) op 25/09/2011. Daar klopte hij in de finale Jelu Kevin met 6/3 en 7/6. De week erna mocht hij meedoen aan de Belgische eindronde te Wimbledon (Sint-Truiden) van 29/09 tot 02/10. Daar moest hij op 1/10 onmiddellijk aantreden tegen Luyckx Joris. Matthias haalde het met 5/7, 6/2 en 7/5. De volgende dag, moest hij in de halve finale spelen tegen Defour Maarten. Ook die wedstrijd won hij met 7/5 en 6/3. De finale moest ook op diezelfde dag gespeeld worden. Toen moest hij spelen tegen Geukens Arne. Matthias won met 6/3 en 6/4 en was voor de 2de maal Belgisch Kampioen.
Volgend jaar zal hij weer fors stijgen en gaat waarschijnlijk het klassement b-4 of misschien zelf het klassement b-15 halen.

%d bloggers liken dit: