ANDERLECHT: – De Ikea winkel aan de Bergensesteenweg op de grens met sint-Pieters-Leeuw werd  zaterdagvoormiddag iets voor 11 uur ontruimd wegens een verdachte valies bij een zuil aan de ingang van de winkel onder het gebouw.

De winkel werd ontruimd. De lokale politie van de zone Brussel-Zuid heeft een veiligheidsperimeter ingesteld terwijl gewacht wordt op de komst van de ontmijningsdienst DOVO.
Ikea verscherpte de voorbije maanden de veiligheidsmaatregelen in en rond zijn winkels na kleine explosies op verschillende van zijn winkels in Europa. Vorige maand bevestigde de Zweedse meubelgigant het slachtoffer te zijn van chantage.

UPDATE: 13.45 uur: alarm opgeheven
Marc Van de Walle, perswoordvoerder van de politiezone Brussel-Zuid: ” De ontmijningsdienst Dovo heeft vastgesteld dat het verdachte pakket geen gevaarlijke substanties bevat. Het personeel en de klanten mogen opnieuw de winkel op de Bergensesteenweg betreden.”

Nele Bouchier, PR Manager IKEA Belgium: “Alle aanwezige klanten en medewerkers werden opgevangen op en rond de parking van de Nearly New Car vestiging waar iedereen voorzien werd van water en frisdranken. De politie is een onderzoek gestart en de ontruimingsdienst DOVO is ter plaatse. Op basis van de bevindingen van de politie werd zonet beslist om de winkel vrij te geven en terug te openen voor de klanten. IKEA blijft de situatie op de voet volgen, maar kan op dit moment niet meer informatie geven.

De veiligheid van de klanten en de medewerkers is steeds een absolute prioriteit. IKEA wil dan ook niets aan het toeval overlaten. Sinds de incidenten van 30 mei is er overal in de Belgische winkels een verhoogde waakzaamheid en zijn de veiligheidsmaatregelen in en om de vestigingen versterkt. “

%d bloggers liken dit: