SINT-PIETERS-LEEUW – De N-VA afdeling van Sint-Pieters-Leeuw onder leiding van voorzitter Luc Deconinck heeft beslist om in oktober 2012 met een eigen lijst naar de kiezer te gaan met de gemeenteraadsverkiezingen.

Bij de vorige verkiezing in 2006 kwamen ze nog op in een lokaal kartel met CD&V.

Volgend jaar trekt de N-VA dus voor het eerst met een eigen lijst naar de kiezer.
Luc Deconinck beklemtoont om met een eigen N-VA lijst naar de kiezer te gaan, geen keuze is tegen iemand. Wel een keuze om vanuit de eigen sterkte te vertrekken.

Voorzitter Luc Deconinck:” Het feit dat ik lijsttrekker ben impliceert natuurlijk dat wanneer de kiezer ons massaal zou steunen en we een heel goede uitslag zouden halen dan ben ik bereid mijn verantwoordelijkheid op te nemen en eventueel het burgemeesterschap voor een periode of voor de ganse periode uit te oefenen.

De Leeuwse afdeling van de N-VA schrijft aan een partij programma. Het vrijwaren van het Vlaamse karakter van Sint-Pieters-Leeuw staat centraal.

Voorzitter Luc Deconinck:” Het zit in het tegengaan van de verstedelijking en verloedering. Het bevorderen van de mobiliteit die tegenwoordig toch een zeer zwaar probleem is. Vooral rond de Bergensesteenweg en ook een sterkere inburgeringsbeleid willen we ook nog gaan voeren.

Luc Deconinck woont sedert dertig jaar in het Negenmanneke. Sedert zijn studententijd was hij, buiten elke partij om, begaan met de Vlaamse autonomie en de Vlaamse rand. Als voorzitter van het Halle-Vilvoorde Komitee (tot 2005) was hij één van de drijvende krachten achter de acties rond de splitsing van BHV. Vanaf 2005 werd hij voorzitter van VZW De Rand, die het Vlaams beleid ter ondersteuning van de Vlaamse rand gestalte geeft. Met de jongste verkiezingen van 13 juni 2010 koos hij resoluut voor de N-VA als lijstduwer op de N-VA Kamerlijst voor BHV.

meer info: http://sint-pieters-leeuw.n-va.be/

%d bloggers liken dit: