SINT-PIETERS-LEEUW: – Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw werkt aan een nieuw gemeentelijk mobiliteitsplan met tijdshorizon 2011-2016. Dit plan wordt voor de komende vijf jaar het basisinstrument voor het voeren van een duurzaam mobiliteitsbeleid in Sint-Pieters-Leeuw.

Een goed gemeentelijk mobiliteitsplan is cruciaal voor de uitbouw van het gemeentelijk mobiliteitsbeleid waarvoor de gemeente autonoom bevoegd is. Bijvoorbeeld om een gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid uit te tekenen langs de gemeentelijke straten en pleinen, schoolomgevingen verkeersveiliger te maken, een lokaal fietsroutenetwerk uit te bouwen, enz. Het mobiliteitsplan vormt voor de gemeente ook een kader waarmee ze haar beleid kan duiden, communiceren en verdedigen naar de bevolking.

Het gemeentelijk mobiliteitsplan is ook het kader voor de projecten en acties die in samenwerking met andere actoren (het Vlaamse gewest, VVM De Lijn, …) via de modules van het mobiliteitsconvenant gerealiseerd kunnen worden.

In uitvoering van het goedgekeurd participatietraject organiseert het gemeentebestuur voor haar inwoners een infoavond over het herwerkt mobiliteitsplan.

De infoavond vindt plaats op dinsdag 13 september 2011 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21.

Meer info: dienst Mobiliteit 02 371 22 92 mobiliteit@sint-pieters-leeuw.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: