SINT-PIETERS-LEEUW: –  26 mensen uit geheel Vlaanderen, waarvan een tiental uit onze regio zijn met KWB-Govaka op reis geweest naar Kenia. Tijdens hun verblijf genoten ze niet alleen van de safari, zon, zee en strand, maar gingen ook een kijkje nemen naar  het project ‘Rainbow4kids’ van juffrouw Katrien uit Lennik.

Wim Zeeuwe bezorgde ons onderstaand verslag.

Maandag 25 juli bezoek aan de ‘Rainbow4kids’ school. Het werd zonder twijfel de mooiste dag en het hoogtepunt van onze reis naar Kenia.
Verwelkomd worden door de totale schoolbevolking – leerlingen, leerkrachten, keuken- en onderhoudspersoneel en vrijwilligers – alles bijeen toch zo ongeveer 380 personen, liet niemand onberoerd. De kleuters kwamen ons al zingend te gemoed. De verwelkoming werd gehouden door mama Rainbow (Katrien Vermeersh) en de schooldirecteur. Al de leerkrachten werden voorgesteld en de leerlingen zongen voor ons een welkomstliedje. Waarop wij een liedje in het Swahili en de klassieker ‘vrolijke vrienden…’ zongen.
 

Mama Rainbow vertelde ons over haar levenswerk en dankte ons voor onze komst. In het bijzonder dankte ze Wim en Denise, want door hun inzet en het geloof in het slagen van het organiseren van deze reis, kon deze reis ook werkelijkheid worden.

Na het officiële gedeelte bezochten we heel de school en trokken in vier groepjes naar het dorp om te zien hoe de gemiddelde Keniaan woont en leeft. Overal klonk het hartelijk ‘Jambo’ wat wil zeggen ‘Hallo’. De huisjes zijn veelal opgetrokken uit golfplaten en rieten daken. Niet al te groot, een woonvertrek, tevens keuken en één slaapkamer voor heel het gezin.
Per vier huisjes is er dankzij ‘Rainbow4kids’ nu een toilet, wat al een hele verbetering is.
Water wordt gehaald uit de waterput van ‘Rainbow4kids’. Er is nog geen elektriciteit in het dorp, wel in de school. De huisjes gaven ons een goed beeld van het dagelijks leven in deze streek van Kenia.
Als dank voor hun gastvrijheid kreeg iedere familie (48) via ons ’s avonds een kilo bloem thuis bezorgd door de dorpsverantwoordelijke, dat zeer gewaardeerd werd.
 
Na de middag werden we verdeeld over de verschillende klassen om een uurtje de lessen mee te volgen. Wie een sponsorkindje had, kwam terecht in de klas van haar of zijn sponsorkind. Het werd een bijzondere ervaring.

We weten nu waar het overgaat als we de nieuwsbrieven van ‘Rainbow4kids’ lezen. Het was ook een emotionele dag, met veel gelach en ook wat traantjes om wat we zagen. Ons respect voor de vrijwilligers(sters) die zich inzetten voor dit project is alleen maar toegenomen. Dank u Katrien voor de gelegenheid die je aan ons gaf om een dag lang te gast te zijn op de ’Raibow4kids’ school.
 

Dinsdag 26 juli. Vandaag een rustdag om te bekomen van de emoties van gisteren. Toch waren we om 10 uur al met 8 personen terug op de school om wat te helpen. De 3 meegereisde kleuterleidsters hebben met de kinderen geknutseld. De anderen hebben het materiaal dat sommige gisteren mee hadden, uitgepakt, gesorteerd en opgeborgen in de bergplaats. Ook de meegegeven kledij werd gesorteerd en zelfs uitgedeeld in het dorp. Dit was wel een belevenis.
Verder brachten we ook een bezoekje aan het weeshuis ‘Kebene’, dat staat voor Kenia, België, Nederland. Dit weeshuis ligt in de buurt van de school en de kleintjes van het weeshuis bezoeken de ‘Rainbow4kids’ school. We waren sterk onder de indruk van de opzet van dit weeshuis. Mooi en voorzien van alle gemakken. We denken zelfs dat deze 32 kinderen hier een betere toekomst krijgen dan hun leeftijdsgenootjes die nog wel het geluk hebben om ouders te hebben.

 

Wim Zeeuwe: “Dank aan iedereen die met ons de reis heeft meegemaakt, voor de fijne gesprekken, de vriendschap. We rekenen erop dat jullie ‘Rainbow4kids’ blijven steunen en verder vertellen wat Katrien en haar
team van vrijwilligers in Kenia presteren.

En als je er ook eens bij wil zijn, weet dan dat we in 2012 teruggaan in de periode van 15 juli tot en met 30 juli 2012. Binnenkort verschijnt er op deze website meer nieuws hierover.”

bron: tekst – Wim Zeeuwe, foto’s – Vera Vandersteen

Meer info over de vzw Rainbow4kids en het project steunen kan via: www.rainbow4kids.be

rekening nr: 733-0387301-10 van Rainbow4kids VZW, Olmenlaan 24, 1750 Lennik
IBAN: BE41 7330 3873 0110
BIC: KREDBEBB

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

  1. Wij kunnen alleen maar getuigen van een fantastische ervaring. We werden er door de kinderen als koningen ontvangen en hadden de tranen in de ogen . Ook konden wij ons ‘sponsorkindje’ ontmoeten. We hebben een prachtige reis achter de rug, zeker voor herhaling vatbaar,
    Roland en Nadia

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: