PAJOTTENLAND: – De Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei stelde vandaag in Eizeringen het Festival ‘Weg van Klassiek!’ voor dat doorgaat van 26 tem. 28 augustus 2011.
Het festival is een gemeenschappelijk project rond klassieke muziek en natuur van diverse actoren in de regio pajottenland-zennevallei.

‘Weg van Klassiek!’ neemt u mee naar een aantal paradijselijke plekjes in het Pajottenland voor verrassende concerten op intieme locaties. Het glooiende landschap van Bruegel is een melodie op zich. U wandelt van de ene magische plek naar de andere en gidsen vertellen u over de streek en het landschap. De muziek, verwijzend naar de natuur, wordt gebracht door binnen- en buitenlandse topmusici.

vrijdag 26 augustus 2011 – Landschapsklanken in het stiltegebied
De Congoberg in Galmaarden is een oeroude getuigenheuvel en erkend stiltegebied. Het is de ideale luisterpost om de oudste streekverhalen op te vangen en nadien op eigen manier verder te vertellen in subtiele landschapsklanken.

 • 10.00 Wandeling van kerk Vollezele naar Villa Hellebosch
 • 11.00 Villa Hellebosch – Jean Dubé piano. Aansluitend aperitief en maaltijd, info over stiltegebied, wandeling naar atelier Koenraad Tinel.
 • 15.30 Hof te Leysbroek – tenor Yves Saelens en piano ige Spinette. Aansluitend bezoek atelier Koenraad Tinel en wandeling naar kerk Vollezele en maaltijd.
 • 20.30 Sint-Pauluskerk Vollezele, Cello Gavriel Lipkind

zaterdag 27 augustus 2011 – Groetjes van de Kesterheide
Stap aan boord van de huifkar voor een tijdsreis door 5000 jaar mensgemaakt landschap. In een geëigend ritme leidt de Weg van Klassiek door het Pajotse ‘ommeland’ en langs het hoogste punt van de regio, de Kesterheide.

 • 09.30 Ochtendwandeling in het Domein Ter Rijst.
 • 11.00 Hof Ter Rijst Bram Nolf (hobo), Luc Devos (piano) & Dirk Draulans (bioloog). Aaansluitend maaltijd in Hof Ter Rijst; met huifkar naar kasteel Saffelberg met halte op Kesterheide en in Paddenbroek.
 • 17.00 Kasteel van Saffelberg, Jan Michiels (piano), Nana Kawamura (viool) Tony Nys (altviool), Geert de Bièvre (cello) & Koenraad Hofman (contrabas). Aansluitend wandeling naar kerk OLV Lombeek, maaltijd in de buurt.
 • 20.30 kerk Onze-Lieve-Vrouw Lombeek – Helios-Trio & Nana Kawamura (viool). Na afloop met de bus terug naar parking Kasteel Ter Rijst.

zondag 28 augustus 2011 – Landschapskneden in de Moeille
Van op de gemeenschappelijke gronden van een oude dries leiden trage wegen langs de Moeille van Eizeringen. In die trog in het landschap worden oude meidoornhagen, boomgaarden en vruchtbare akkers nog steeds gekneed tot hét streekproduct van het Pajottenland.

 • 10.00 Vertrek op parking Kasteel van Gaasbeek met de bus naar kasteel van Eizeringen.
 • 11.00 kasteel van Eizeringen, Yossif Ivanov (viool) & Luc Devos (piano), aansluitend maaltijd in de buurt van het kasteel, wandeling met gids naar melkerij.
 • 15.00 De Melkerij Gaasbeek, Ilse Eerens (sopraan) & Hans Eijsackers (piano). Aansluitend wandeling naar het kasteel.
 • 17.00 Kasteel van Gaasbeek, I Solisti Vento. Aansluitend slotreceptie en buffet in kasteel van Gaasbeek

Praktisch:
Festivalticket: (formule all-in: 9 concerten, 6 maaltijden, drank en zoveel meer!): € 190
dagtickrt (all-in: 3 concerten, middag- en avondmaal en omkadering): € 80
losse tickets concerten: € 15
Festivaltickets en dagtickets: vanaf 18 juni, reservatie bij voorkeur vóór 1 juli en ten laatste 15 augustus.
Losse tickets beschikbaar vanaf 1 juli

Het festival ‘Weg van Klassiek!’ is een organisatie van de werkgroep ‘Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei’.
Die werkgroep wil de klassieke muziek in de regio extra dynamiek bezorgen en komt daarom sinds najaar 2009 regelmatig samen. De werkgroep bestaat op dit moment uit vertegenwoordigers van:
Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, de Cultuur- en Gemeenschapscentra Vlabra‘ccent regio Pajottenland & Zennevallei, Kasteel van Gaasbeek, Rosario, vzw Servais en Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën. M.m.v. Klara en de gemeentebesturen van Galmaarden, Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal.
Met de steun van de provincie Vlaams‐Brabant en de Vlaamse Gemeenschap.

Meer info: www.wegvanklassiek.be

%d bloggers liken dit: