SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag had in het Colomapark de  ‘dag van het park’ plaats met als slogan ‘Meer groen, ‘t zou deugd doen!’

Grootste publiekstrekker was natuurlijk de Internationale Rozentuin. Door het mooie weer van de laatste weken staat deze prachtig in bloei en kon hij de duizenden bezoekers vandaag bekoren.Het aantal foto’s die er vandaag getrokken zijn durven we zelf niet te schatten.

 
 

Op de weide voor het Colomakasteel stonden verschillende standjes voor de kinderen opgesteld.
Zo kreeg men bij Regionaal landschap  tips om op enkele vierkante centimeters vlindervriendelijke plantjes te zetten. De doelstelling: samen een miljoen vlinders aantrekken. Vlinders zijn immer ‘vliegende bloemen’. maar ze doen het de laatste jaren niet meer zo goed. Daarom worden alle Leeuwenaren aangezet om mee te werken aan het behoud van de vlinders.
 
 

Verder konden de kinderen diertjes knutselen, een klein vogelhuisje versieren, achter een schildersezel plaatsnemen als echte kunstenaar, zich laten schminken, springen op het springkasteel,…

%d bloggers liken dit: