VLAAMS-BRABANT: -De provincie Vlaams-Brabant en Resonant starten een zoektocht naar muziekschatten op zolder. Hiermee wil ze het muzikale verleden van de regio in kaart brengen.

In opdracht van de provincie Vlaams-Brabant werken KADOC-K.U.Leuven, Amsab-ISG, ADVN en Liberaal Archief aan een historisch onderzoeksproject over populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant in de 19de en 20ste eeuw.

elke zelderloo
elke zelderloo

Daarom vragen we, samen met Resonant, Centrum voor Vlaams Muzikaal Erfgoed, aan de Vlaams-Brabanders om vergeten muziekschatten van onder het stof te halen en ze nieuw leven in te blazen. Een team van muziekexperten zal ermee aan de slag gaan op zoek naar de historische en muzikale waarde van de vondsten. Tijdens de studiedag op 18 juni kunnen de eigenaars van de muziekschatten het verhaal van hun schat horen en krijgen ze bovendien tips voor optimale bewaring“, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur.

Partituren, muziekinstrumenten, muziekdoosjes, foto’s, filmpjes, programmaboekjes, liedblaadjes, brieven, draaiorgels, 78-toerenplaten, medailles, prenten en schilderijen, dagboeken, concertaffiches, bandrecorders en vlaggen komen hiervoor in aanmerking.

Deelname is gratis. Registratie is verplicht vóór 8 juni 2011 via het inschrijvingsformulier op www.vlaamsbrabant.be/muziekschatten

%d bloggers liken dit: