SINT-PIETERS-LEEUW: – De vrijdagmarkt aan de Rink in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw bestaat drie jaar en dat wordt gevierd! De feestmarkt van vrijdag 20 mei 2011 valt in de Lente van het Pajottenland.
Daarom worden ook de aanwezige streek- en hoeveproducenten op de markt extra in de kijker gezet met een actie met Pajottenlands winkeltassen. Wie die dag producten koopt bij drie verschillende streekproducenten, krijgt er vanwege Pajottenland+ gratis een Pajottenlandse winkeltas bovenop.

Schepen van markten Sint-Pieters-Leeuw Luc Van Ruysevelt, Jos Huwaert en Lien Standaert van Pajottenland+

Schepen van markten in Sint-Pieters-Leeuw Luc Van Ruysevelt: “Reeds drie jaar kan men aan de Rink op vrijdagnamiddag tot 19u inkopen doen aan verschillende standjes waaronder ook van boeren en producenten uit het Pajottenland en de Zennevallei. De markt bestaat drie jaar en dat willen we vieren”. Op de markt staan een zestal producenten die onder andere aardbeien, honing, kaas en fruitsappen verkopen. Bezoekers die nu vrijdag bij drie producenten een product aankopen, ontvangen een Pajottenlandse winkeltas.
We willen er een gezellige namiddag van maken”, zegt Van Ruysevelt, “dus we zorgen ook voor randanimatie, er treedt een muziekgroep op, er is een rommelmarkt en de bibliotheek verkoopt oude boeken ten voordele van het goede doel”.

Na de markt kunnen de bezoekers ook nog naar het gemeentelijk cultureel centrum Coloma waar een expositie plaatsvindt naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de Leeuwse kunstacademie.

De feestmarkt vindt plaats van 15 tot 19u in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: