VLAAMS-BRABANT: – De controles op gordel worden gehouden tussen 9 en 15 mei in het kader van de campagne ‘Bij mij ben je veilig’. Zo willen we Vlaams-Brabanders aanzetten om nog meer de gordel te dragen. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de wegen met snelheidslimiet 30 km/uur en 70 km/uur.

Met de gordel om ben je veilig. Wie de gordel draagt, heeft 40% meer kans om een ongeval te overleven. Het principe is heel eenvoudig. De inzittenden van een auto bewegen zich met dezelfde snelheid voort als de auto zelf.

Als de auto plots tot stilstand komt, dan blijven de inzittenden met dezelfde snelheid voortbewegen. Daar komt de gordel in het verhaal: hij houdt de inzittenden op hun plaats. Hoewel het verplicht is, draagt maar één Belg op twee de veiligheidsgordel.

Als in ons land 20% meer mensen de gordel dragen, dan vallen er 5000 doden en gewonden minder in het verkeer. Met een gordel om ben je dus echt veiliger.

Rijden onder invloed
Tijdens de maand mei controleren de lokale en federale politiediensten in Vlaams-Brabant eveneens op het rijden onder invloed. Deze controles moeten leiden tot minder dronkenschap achter het stuur.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: