PAJOTTENLAND: – Op 12 mei 2011 kan je om 20u in het Koetshuis van Strijtem terecht voor een gezellige avond vol Pajotse vertellingen.
Het echte Pajottenland ondergedompeld in waar gebeurde en gefantaseerde vervlogen en hedendaagse vertellingen. Muziek, zang, een lach en een traan.

Een ‘nieuwe Pajot’ is geboren, althans een nieuwe vereniging, en ze zag het levenslicht in de herfst van vorig jaar: het Pajots vertellerscollectief ’t Wachtwoord. De leden van de vertelgroep zijn intussen al enkele maanden aan de slag met de voorbereiding van een eerste initiatief, namelijk de vertelavond ‘In ’t Gruun Ges’. Deze startavond van de vertellers vindt plaats in ’t Koetshuis in Strijtem-Roosdaal.
Onze groep wil zich kenbaar maken en hun kunsten tonen aan de buitenwereld’’, vertelt initiatiefneemster Anne Wyckmans

Medespelers van ’t Wachtwoord Pajotse vertellers zijn Jos Huwaert, Anne Wyckmans, Pascal François, Viviane Ganzeman, Steven Cannoot, Carine Herzeel, Roland Van den Bossche,…
Alsook: Walter Evenepoel, Emile Ringoot, Geert Geeroms, Emiel Walravens, Wim Beeckmans

De vertelavond wordt gesteund door Pajottenland+, Cultuurdienst Lennik, Gezinsbond van Roosdaal en Groot-Lennik en het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit ‘Pamel’.

Kaarten: € 5
Reservatie: Koetshuis, 054 89 49 02

Anne Wijckmans: “Momenteel telt de groep al een tiental leden die reeds een tijdje oefenen voor de eerste vertelavond op donderdag 12 mei. Ik ben blij dat we nu ook met een vertellerscollectief kunnen beginnen in onze regio. Mensen die komen kijken naar de vertelavond kunnen onze vertellers op die manier leren kennen en later zelf contacteren om bijvoorbeeld feestjes op te luisteren.
De groep bestaat uit personen met verschillende interesses. Sommige mensen specialiseren zich in historische en dorpsvertellingen, anderen in sprookjes, kindervertellingen,… alles is mogelijk binnen onze vertelgroep. Er worden zowel teksten in het dialect als in het algemeen Nederlands gebracht
”.
We vinden het een schitterend idee om de eerste vertelavond te laten plaats vinden tijdens de Lente van het Pajottenland”, vervolgt Wijckmans. “Zo tonen we aan dat we onze groep echt regiogebonden organiseren en ons zo willen profileren”.

Meer info over het evenement ‘Lente van het Pajottenland:
sint-pieters-leeuw.eu/2011/04/13/voorstelling-lente-van-het-pajottenland-2011

%d bloggers liken dit: