REGIO: – Strip “De Rode Ruiter 1” – met tekeningen van Jean Deras uit Halle.

De Rode Ruiter, ontstaan uit het verwarde brein van cartoonist-stripauteur GEINZ, beleeft de meest hilarische avonturen, bijgestaan in de strijd tegen Het Kwaad door tekenaar JEAN DERAS.
Tijdens zijn doldwaze dooltochten sabelt De Rode Ruiter met veel plezier een lach op de gezichten van zijn vijanden.Wees gewaarschuwd, gij vermaledijde…

We stelden enkele vragen aan Jean Deras

– Hoe ben je in contact gekomen met Geinz en zijn jullie aan de De Rode Ruiter begonnen?

Ik heb Geinz leren kennen via stripster.nl waar wij ieder onze gags en strips  tekende op vrijwillige basis. Het is een site waar vele tekenaars zowel bekend als minder bekend  zich iedere week  uit leefde Toen in 2007kwam Geinz bij mij terecht met de vraag  of ik het zag zitten om met hem samen te werken  aan een project die hij in 1990 al tekende en die al enige jaren in de frigo beland was.Hij had zoveel andere dingen dat dit verwaterd was. Ik zei dat ik het zag zitten en hij stuurde mij de eerste mail door met uitleg over een rode ruiter .Hij was een grote fan van de rode ridder en wou er een soort parodie opmaken

Ik ben beginnen te schetsen en op de eerste avond was ” DE RODE RUITER ” op papier . De eerste jaren deden we dat gewoon uit amusement wij publiceerde dit via stripster.nl en ook bij stripelmagazine.be. Tot twee jaar geleden kregen wij de vraag wanneer we eens een album zouden  uitbrengen????
Wij zijn beginnen te zoeken en zijn bij Mannekesblad terecht gekomen die ons met open armen ontvangen hebben en dit is de resultaat.
Wij hebben geopteerd om een A5 formaat te laten drukken want op stripbeurzen is er vraag naar speciale formaten .

– Wat mogen de mensen in de strip verwachten?

De strip bestaat uit strook gags .
De rode ruiter is niet een echte held ,maar wil het wel zijn. Het is echt een parodie op de rode ridder maar dan in grappige situatie’s.
Wij werken veel op woordenspelling of lachen met Trollen,magiers, draken, monster van Logness enzovoort….
Dus magische grappen genoeg.

– In Halle ben je vooral bekend voor je raamdekoraties en karikaturen, maar nog niet als striptekenaar.

Striptekenen is niet echt nieuw voor mij maar wel met een strip buiten komen.
Ik ben aangesproken geweest toen ik 18 was door Peyo ( tekenaar van de Smurfen) om in zijne studio in Brussel toen te komen werken , maar in die tijd was ik te jong en zag ik het absoluut niet zitten om met ganse dagen te tekenen. Nu heb ik mij dat altijd een beetje beklaagd .

Jaren geleden ben ik op zoek gegaan om ergens te kunnen beginnen als striptekenaar maar overal waren ze volzet van goede tekenaars.

Toen ben ik zelf beginnen vanalles uit te tekenen maar  dat lukte altijd niet direkt .Tekenen ging mij goed af maar de scenario’s deftig op papier zetten was voor mij niet weggelegd. Tot ik kennis gemaak heb met Geinz en dat klikte onmiddelijk en sinds 2007 is onze Johan, De Rode Ruiter onstaan en het is een beetje ons kindje geworden.

bron: www.geuzeinfo.com/index.php/Boekenwereld/361-de-rode-ruiter-1-met-tekeningen-van-jean-deras

%d bloggers liken dit: