PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI: – Op zondag 1 mei 2011 wordt opnieuw de Toer de Geuze georganiseerd. Tijdens de 8ste editie van deze tweejaarlijkse openbrouwerijendag zetten 9 lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen hun deuren wagenwijd open. Die dag wordt ook de ‘Mega Blend 2011’ voorgesteld. Deze speciaal voor de gelegenheid geproduceerde oude geuze is een mengeling van lambieken afkomstig van acht leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). De fles met het etiketnummer 00001 wordt vanaf 15 april geveild via eBay.

Op zondag 1 mei 2011 kan men tussen 10 en 17 uur een bezoek brengen aan 9 HORAL-leden: Boon, De Oude Cam, De Troch , 3 Fonteinen, Hanssens, Lindemans uit Vlezenbeek, Mort Subite, Oud Beersel en Timmermans. De toegang is overal gratis.

Met de Toer de Geuze wil HORAL het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei onder de aandacht brengen. De voorbije jaren stellen wij vast dat de consument steeds meer interesse heeft voor traditionele bieren zoals oude geuze en oude kriek”, aldus Armand De Belder, voorzitter van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren. “Het blijkt evenwel geen hype te zijn maar een echte trend, die zich nog steeds voortzet. De herontdekking van de waarde van oude geuze in de topgastronomie is daar een mooi voorbeeld van. De traditionele lambiekbieren staan meer dan ooit op de kaart, zowel in binnen- als buitenland.

Ter gelegenheid van de 8ste editie van de Toer de Geuze wordt een speciale oude geuze geproduceerd: de Mega Blend 2011.

Deze geuze is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van acht HORAL-leden (3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans , Oud Beersel en Timmermans). Van Mega Blend Oude Geuze 2011 worden slechts 17000 flessen op de markt gebracht.

Twee jaar geleden deed HORAL hetzelfde met de allereerste fles van de Mega Blend 2009. Toen telde een bierliefhebber uit Japan 255 euro neer voor dit collector’s item.

Meer info: http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220770204232#ht_500wt_1156

%d bloggers liken dit: