NEGENMANNEKE: – Idee Kids vzw is een landelijk erkende jeugdvereniging en organiseert educatieve en creatieve externaat projectkampen voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. In Negenmanneke in de Sint-Stevensschool heeft deze week een Circus- en Chocoladekamp plaats.


– Circuskamp: Onder begeleiding van een echte circusartiest leren de kinderen alles van acrobaat tot clown. Op het einde van de week zijn ze echte circusartiesten en kan iedereen onze kunsten komen bewonderen tijdens een circusshow. De deelnemers krijgen dagelijks van 9u tot 16u circustechnieken aangeleerd door een circusartiest van circus Tico en op vrijdag 25 april, om 15u45 is er een circus-toonmoment voorzien.


– Chocoladekamp: Al likkebaardend komen de kinderen deze week alles te weten over chocolade, met als toetje chocoladeverhalen, chocoladerecepten en chocoladespelletjes. Alle zoete geheimen worden ontsluierd.
Vandaag kwam Chocolatier Wim een heerlijke chocoladeworkshop geven. Er werden paaseieren gemaakt en Wim toonde ook hoe je lekkere chocoladerijstsnoepjes maakt. Waarna de kinderen in groepjes van twee zelf aan de slag konden. Wij weten wat er vanavond na het eten als dessertje op het menu staat.

– De jongsten houden deze vakantie een dinokamp. Met zoutdeeg maakten ze vandaag een pootafdruk van een dino. De deelnemers aan het cowboy -en indianenkamp oefenden het lasso werpen met ringen.


Meer info over oa. de zomzerkampen: www.ideekids.be.

%d bloggers liken dit: