SINT-PIETERS-LEEUW: -Door een syndicale actie is de dienstverlening van De Lijn vandaag vrijdag 4 maart 2011 verstoord. De socialistische en liberale vakbond houden een nationale actiedag tegen het interprofessioneel akkoord (IPA).

UPDATE 3: 08.30 uur:
In de regio’s Dilbeek, Pajottenland en Druivenstreek rijdt één bus op drie.

Volgende bussen rijden onregelmatig (40 à 75 % rijdt):
144 Leerbeek – St-Pieters-Leeuw – Brussel, Zuid
145 Herfelingen – St-Pieters-Leeuw – Brussel, Zuid
170 Brussel – St-Pieters-Leeuw – Halle
171 Brussel – Brukom – Halle
172 Ukkel – Ruisbroek – St-Pieters-Leeuw – Vlezenbeek
810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle

Van volgende schoolbus lijnen zijn geen gegevens beschikbaar:
571 SB Halle – St-Pieters-Leeuw – Dilbeek
573 SB Vlezenbeek – Halle

Bron en meer info www.delijn.be en op het infonummer 070 220 200


UPDATE 4: 10.40 uur – Minder files op de wegen.
Mobiliteitsorganisatie Touring zegt dat er vanochtend minder files (90 km) stonden dan op een “gewone” vrijdagochtend (tussen de 100 en 110 km). De meeste mensen hebben een snipperdag genomen of hebben de krokusvakantie met een dagje vervroegd. De grootste reden van de 90 kilometer file om 8u30 waren de blokkades aan belangrijke ringwegen, aldus Touring. De organisatie vindt het vreselijk dat de pendelaar en het autoverkeer voor de zoveelste keer de dupe wordt van dat soort acties. “Er zijn andere methoden om het ongenoegen te uiten“.

Belangrijkste knelpunt in onze regio vanmorgen was in Anderlecht op het kruispunt  Industrielaan/Bollinckxstraat. Hierdoor is er file ontstaan op de Brusselse binnenring vanaf Woutersbrakel (25 minuten vertraging) en op de Brusselse buitenring vanaf Groot-Bijgaarden (20 minuten vertraging)

%d bloggers liken dit: