SINT-PIETERS-LEEUW: – Door de extra regen van de afgelopen 48 uur is het waterpeil van de rivieren de laatste uren snel gestegen.
In het Pajottenland zijn in Herne en Galmaarden de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd naar aanleiding van de watersnood.
De problemen zijn voorlopig wel niet te vergelijken met de wateroverlast van 14 november 2010.


– Het blijft deze namiddag zwaarbewolkt met regen of motregen. Er worden geen grote neerslaghoeveelheden meer verwacht (1-3 mm).
Deze nacht nog regenachtig, maar er zijn ook drogere periodes vanuit het zuiden. De neerslagverwachting is 5 mm voor heel Vlaanderen en Wallonië.

– Langs de Zuunbeek zijn de wachtbekkens te Slesbroek en Volsembroek momenteel aan het vullen. Langs de kleinere, opwaartse zijlopen zijn kritieke overstromingen mogelijk (oa. langs de Molenbeek ter hoogte van de wijk Hazeveld). Ook de Zenne te Lot stijgt momenteel nog zeer licht maar deze zal vanavond terug sterker stijgen. Indien het alarmpeil er overschreden wordt dreigen er kritieke overstromingen in de Denystraat. Verder opwaarts langs de Molenbeek te Beersel zijn eveneens kritieke overstromingen niet uit te sluiten.

– Langs de Zenne wordt verwacht dat de peilen nog verder gaan stijgen. Vanuit Wallonië blijft 35-40 m³/s toestromen. Overlaat van Lembeek blijft in werking.

-In Vlaams-Brabant moeten enkele bussen van De Lijn omrijden omdat straten ondergelopen zijn.
Voor Sint-Pieters-Leeuw is er allen hinder voor het traject op lijn 810, met een lokale omleiding in Vorst (deze lijn rijdt door Ruisbroek).

%d bloggers liken dit: