VLAANDEREN: -Het vroege begin van de winter en de aanhoudende winterse buien in november en december zorgden ervoor dat de strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer sinds eind oktober al 14.600 keer uitreden om Vlaamse gewest- en autosnelwegen te ruimen en te strooien. Sinds het begin van deze winterdienst strooide het agentschap al 53.300 ton zout. Ook vannacht reden de strooiwagens uit om gladheid te bestrijden.

Positieve temperaturen
De weersvooruitzichten voor de komende dagen zijn positief. Ook tijdens de nacht zullen de temperaturen, volgens de voorspellingen van Meteo Wing, niet onder het nulpunt zakken. De eerste lange winterprik lijkt nu eindelijk voorbij.

Door het aanhoudende winterweer en de beperkte zoutvoorraad besliste het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 december 2010 om over te gaan op het prioritaire strooiplan. Op die manier konden de strooidiensten met die beperkte voorraad alle autosnelwegen en grote gewestwegen blijven strooien. De afkondiging van het prioritair strooiplan en de gunstigere weersomstandigheden van de afgelopen week zorgden ervoor dat het Agentschap Wegen en Verkeer met de kleine leveringen die zij ontving de voorraad weer stilaan heeft opgebouwd. Ook gisteren en vandaag ontving het agentschap nog zoutleveringen.

Op basis van de huidige weersvoorspellingen, de huidige zoutvoorraad en de geplande leveringen besliste het agentschap om het prioritair strooiplan te deactiveren. Momenteel worden bij kans op gladheid opnieuw alle gewest- en autosnelwegen gestrooid.
Het agentschap blijft de weersvoorspellingen en de zoutvoorraden nauwgezet opvolgen.

%d bloggers liken dit: