SINT-PIETERS-LEEUW: – Feest bij de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia. Want Jozef Rijpers speelt 65 jaar muziek in verenigings-verband en ook zijn neef Roger is 60 jaar lid.

Vanavond na de repetitie van de muziekvereniging in Zaal Moriau aan de Rink werden Jozef (Jefke) en Roger Rijpers door de andere leden van Sint-Cecilia figuurlijk in de bloemetjes gezet bij een hapje en een tapje.
Beiden komen uit een muzikale familie en ook nu nog spelen heel wat familieleden bij Sint-Cecilia. Ze kregen dan ook een geschenk van de vereniging uit handen van hun eigen kleinkinderen.
Roger Rijpers is niet meer weg te denken uit de geschiedenis van de Muziekvereniging. 60 jaar geleden begon hij als altsax muzikant en werd daarna achtereenvolgens commissaris, schatbewaarder, secretaris, ondervoorzitter en verzorgd nu de public-relations.

Jozef Rijpers doet niet zoals de meeste na 65 jaar met pensioen gaan. Zeker niet wat de fanfare betreft! Hij trad nooit in het bestuur maar van aan de zijlijn gaf hij steeds zijn positieve bedenkingen in het belang van de maatschappij.
Alle leden hopen hem nog lang met zijn tuba aan de pupiter te hebben.
Voor z’n 65 jarige muziek carrière ontving Jefke een diploma met medaille en een geschenk.

Share

%d bloggers liken dit: