VLAAMS-BRABANT: – Ben je tussen 16 en 30 jaar? Woon je in of ben je afkomstige uit Vlaams-Brabant? Waag je je wel eens aan poëzie? Kruip dan in je pen voor het ultieme ‘Brabantgedicht’! 

In het kader van Gedichtendag, hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, gaan cultuurcentrum 30CC en de Bib Leuven op zoek naar jonge dichters voor ‘Brabantgedicht’. De zustersteden Leuven en ’s Hertogenbosch organiseren deze internationale poëziestrijd al voor de zevende keer op rij.

Wie ervan droomt om zijn gedichten op een podium voor te dragen en benieuwd is naar wat anderen ervan vinden, kan zich alvast inschrijven.
Enige voorwaarden zijn je leeftijd – tussen 16 en 30 jaar – en in Vlaams-Brabant wonen of er uit afkomstig zijn. Ook studenten die tijdelijk in Leuven verblijven, komen in aanmerking.

Wie wil deelnemen, stuurt voor 16 januari minstens twee gedichten, samen met een bio van maximum 20 regels, naar danny.theuwis@leuven.be of 30CC, t.a.v. Danny Theuwis, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven.

Een vakjury bepaalt welke vier Vlaams-Brabantse finalisten doorgaan naar de finale op zaterdag 29 januari 2011 om er de verbale strijd aan te binden tegen vier finalisten uit Leuvens zusterstad ’s Hertogenbosch.
De vier finalisten krijgen samen met twee van hun sympathisanten een leuke namiddag, met een lunch, aangeboden in Nederland en ’s avonds de grote finale.

Deelnemen doe je overigens niet enkel voor de eer, want de uiteindelijke winnaar krijgt een geldbedrag en een optreden tijdens het poëziefestival ‘Onbederf’lijk Vers’, het grootste gratis poëziefestival van Nederland dat in april plaatsvindt in de binnenstad van ’s Hertogenbosch. En ook in Leuven en in Vlaams-Brabant krijgt de winnaar een plek op een literair podium.

%d bloggers liken dit: