VLAANDEREN:  – Vanmorgen kunnen sneeuw en ijzel het wegdek plaatselijk glad maken.

De autosnelwegen en gewestwegen liggen er over het algemeen goed bij.
Aan de op- en afritten en viaducten is het uitkijken voor slipgevaar.

Op verschillende plaatsen is het momenteel wel aan het sneeuwen waardoor lokaal nog problemen te verwachten zijn“, aldus Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

UPDATE 10.30 uur:  – Winteractieplan autostrades werkt volgens Touring.
Mobiliteitsorganisatie Touring Mobilis evalueert de eerste sneeuwbestrijding op basis van het winteractieplan positief.
We zijn erin geslaagd om de strooidiensten en de communicatie naar de weggebruiker toe beter te coördineren en uit te voeren. Een van de gevolgen is bijvoorbeeld dat de ochtendspits meer gespreid verliep, zodat de files al bij al meevielen. Minister Crevits krijgt dus een eerste positief rapport“, aldus Touring.
Dinsdagochtend is sowieso altijd de drukste ochtendspits met een gemiddelde van 300 km in België. Vandaag bereikten we een piek van 391 km. Dat is ook zo wanneer het regent op een dinsdagochtend, aldus Touring. “Blijkbaar werpt het Vlaamse winteractieplan zijn eerste vruchten af en hebben de strooidiensten hun werk kunnen doen dankzij de rechtstreekse en verbeterde communicatie met de weersvoorspellers“.

%d bloggers liken dit: