SINT-PIETERS-LEEUW / LOT: –  Een aannemer heeft in opdracht van de NV Waterwegen en Zeekanaal  op de plaats waar het kanaal Brussel-Charlerloi zondag overstroomde de dijk hersteld met 5000 ton aarde.Een firma uit Wetteren schept ondertussen met een rupsbandboot al het stormafval uit het kanaal zodat de sluizen perfect kunnen werken.
Dat dit werk echt wel nodig is bleek al na vijf minuten. Een drijvende treinbil die was meegesleurd door de hevige stroming van zondag werd uit het water gehaald.

Ondertussen wil Gouverneur de Witte ook dat Waterwegen en Zeekanaal onderzoekt hoe de beveiliging van het kanaal kan verbeterd worden.
“De overstromingen van het voorbije weekend mogen niet opnieuw gebeuren”, zegt de gouverneur. Hij zegt dat de Vlaamse regering nog altijd een hele reeks maatregelen moet uitvoeren, maar dat daarvoor geen geld is vrijgemaakt.
Het kanaal Brussel-Charlerloi overstroomde zondagochtend in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Honderden huizen kwamen onder water te staan.

%d bloggers liken dit: