SINT-PIETERS-LEEUW: – Noteer nu reeds in uw agenda: De jaarlijkse 24-uren zwemmarathon voor een goed doel in het Wildersportcomplex loopt van vrijdag 19 november 2010 17 uur tot zaterdag 20 november 2010 om 17 uur. Dit jaar wordt er gezwommen voor  vzw SERAFIEN.

Serafein – Beschermengelen voor kinderen.
Fien, dochtertje van Dirk en Ann Kerstens – Neelen uit Essen, stierf in 2007 op bijna tweejarige leeftijd. Na een slopende zoektocht van acht maanden werd een uiterst zeldzame, erfelijke stofwisselingsziekte vastgesteld bij het meisje, met fatale afloop.
Het Palliatieve Thuiszorgteam voor kinderen, verbonden aan het UZ Gasthuisberg in Leuven, heeft het mogelijk gemaakt dat Dirk en Ann hun dochtertje thuis hebben kunnen verzorgen en haar thuis hebben kunnen laten sterven. Ze kregen antwoorden op al hun vragen en hulp bij elk probleem. Eén telefoontje en er stond iemand van het thuiszorgteam klaar om hen bij te staan.

De werking van dit Palliatieve Thuiszorgteam draait echter volledig op goodwill omdat ze niet erkend zijn door de overheid. Daarom gaat er teveel van hun kostbare tijd verloren aan fondsenwerving. Samen met familie en vrienden hebben Dirk en Ann daarom de vzw ‘Serafien’ opgericht, met als doel de erkenning van het Palliatieve Thuiszorgteam door de overheid en een opname in de nomenclatuur. Een erkenning zou betekenen dat er veel minder tijd verloren gaat aan fondsenwerving, tijd die broodnodig is om terminaal zieke kinderen en hun naaste omgeving optimaal te kunnen bijstaan. Daarnaast wil ‘Serafien’ met heel wat uiteenlopende acties ook een financiële steun zijn voor het Palliatieve Thuiszorgteam.

Meer info: http://serafien.wordpress.com/

Sponsors zijn nog steeds welkom!

Laat weten dat je meedoet via facebook en nodig ook je vrienden uit:
www.facebook.com/event.php?eid=159503030735275

Share

2 comments

  1. Toch nog even meegeven dat vzw Serafien het Thuiszorgteam van het UZ Gasthuisberg ondersteunt. Het Thuiszorgteam heeft als doel het leven van kinderen/jongeren met levensbedreigende aandoeningen te begeleiden op medisch-verpleegkundig en psychosociaal vlak als duidelijk wordt dat ze niet meer kunnen genezen en palliat…ieve zorg zich opdringt. Het palliatief kind thuis laten verblijven, verzorgen, ondersteunen en sterven is hierin een belangrijk gegeven als ouders de keuze voor thuiszorg hebben gemaakt.
    Een kind verliezen aan een ongeneeslijke ziekte is ondraaglijk. Onvoorstelbaar. Onmenselijk … Maar voor zo’n 60 gezinnen per jaar in België wel een harde realiteit.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: