SINT-PIETERS-LEEUW: – In de hoofbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw werd dit weekend, ter gelegenheid van de bibliotheekweek iedereen verwelkomd met een hapje en een drankje.

Elke bezoeker kreeg ook een gadget. Dat gadget lijkt op een logo, het lijkt op een bladwijzer, maar ze noemen het een blad-oor, de grote vijand van het ezelsoor. In plaats van hoekjes van pagina’s om te plooien, schuif je een blad-oor over de pagina. Op de voorzijde staat het logo, op de achterzijde de aanmoediging om je favoriete zin neer te pennen met een verwijzing naar de wedstrijd op Facebook.

Bibliothecaris Katja Grammens

Sinds september van dit jaar is Katja Grammens de Bibliothecaris van Sint-Pieters-Leeuw na het succesvol doorlopen van de selectieprocedure volgt ze in deze functie Gilbert Pické op die vorig jaar met pensioen ging.

Bibliothecaris Sint-Pieters-Leeuw : Katja Grammens

– U bent nu een  maand officieël bibliothecaris, hoe is dat?

Bibliothecaris Katja Grammens: ” Het is wat vreemd dat de mensen je nu aanspreken als bibliothecaris, maar ja uiteindelijk het loopt allemaal van zelf. De collega’s staan volledig achter mij en dat is wel tof. ”

– Hoe zie je de toekomst?

Bibliothecaris Katja Grammens: ” We zijn volop aan het vernieuwen. Eén van de eerste taken die we moeten doen is de bibliotheek wat opfrissen want dat is wel nodig. Ook wat meer plaats maken want het staat hier echt vol boeken een beetje meer ruimte is toch wel nodig om comfortabel boeken te kunnen kiezen. Dat zijn de zaken die we op korte termijn willen realiseren. Daarnaast ook meer met de bibliotheek naar buiten komen qua berichtgevingen. We zijn nu ook begonnen met een nieuwsbrief over de bibliotheek ( zie artikel woensdag 13/10/2010 ) zodat  de mensen weten wat er gebeurt in hun bibliotheek.”

– En er blijven nieuwe boeken bijkomen?

Bibliothecaris Katja Grammens: ” Alleszins, dat is onze hoofdtaak nog altijd vind ik! Want het is voor die boeken dat de mensen nog altijd komen.”

– De Leeuws bibliotheek is ook elke zondag open. Komen er dan veel mensen?

Bibliothecaris Katja Grammens: ” Ja en zelf meer en meer. Terwijl in vele buurgemeenten de bib dan toe is kan je zeggen dat het bij ons eigenlijk de drukste dag is. En ik vind dat ook wel een toffe dag. Want op zaterdag hebben de mensen vele andere activiteiten en voor velen wordt daardoor de zondag de bibliotheeek dag.”

Share

%d bloggers liken dit: