SINT-PIETERS-LEEUW: – Coloma en trekpaarden. Een gelukkig huwelijk van mastodonten. Voor de vierde keer in de geschiedenis van het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma  pronken deze trotse, imposante viervoeters in het park en kasteel. Dat eerste weekeinde van oktober staat de band tussen kinderen en het paard centraal.

De expositie in het kasteel die vrijdagavond 1 oktober 2010 om 20 uur wordt geopend, beschrijft dan ook met authentieke foto’s de specifieke relatie  tussen dier en mensenkind in onze samenleving zowat honderd jaar geleden. En in de zaal der kampioenen kijkt de bezoeker aan tegen de besten aller  tijden onder de Belgische trekpaarden.

Buiten in het park kunnen meisjes en jongens tot 12 genieten van een resem didactische en spectaculaire activiteiten  met deze trouwe krachtpatsers.
Zo kan je op zondag 3 oktober 2010 van 14 tot 17 uur genieten van een ritje op een van deze rustige mastodonten, een  sledetocht met drie trekpaarden, een vliegend tapijt getrokken door een tweespan en van nog andere niet-alledaagse attracties met deze prachtige dieren.

Het hoogtepunt van dit trekpaardenweekend is de provinciale prijskamp Vlaams-Brabant dezelfde zondag om 13 uur. Tevens een primeur want het  grote publiek maakt er kennis met het kampioenschap voor goedgekeurde hengsten nauwkeurig onder de loep genomen door een officiële jury van het stamboek van het Belgisch trekpaard. In de hoofddreef van Coloma laten deze enorme viervoeters op dat moment hun stap- en drafprestaties  maar ook  hun machtige trekpaardenlijf bewonderen en keuren door gerenommeerde specialisten. Een niet te missen spektakel waar traditiegetrouw heel wat liefhebbers op af komen. En u bent er dit jaar allicht voor de eerste keer bij.

Tentoonstelling zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Vrije toegang.
Hartelijk welkom

Share

%d bloggers liken dit: