SINT-PIETERS-LEEUW: –  In een dinsdag verspreid bericht zegt het parket van Charleroi dat de gerechtelijke politie van Charleroi momenteel zoekacties uitvoert op het grondgebied van Sint-Pieter-Leeuw ivm de bende van Nijvel.

Twee weken na het einde van de zoekacties in het kanaal Charleroi-Brussel ter hoogte van Ronquières vinden er nu dus als gevolg van de nieuwe informatie die de speurders ontvingen na een televisie-uitzending begin juni zoekacties plaats in Sint-Pieters-Leeuw.

Update 25/08/2010:
– Er wordt sinds gisteren gezocht in een bosje dicht bij de Zuunbeek.

De plaats dook ook in de jaren 80 al op in het onderzoek, maar toen is ze niet goed doorzocht, zegt procureur Christian De Valckeneer. Men beschikte toen immers nog niet over het gesofisticeerde materiaal dat men nu heeft.

De Bende van Nijvel:

In België, pleegde de bende van Nijvel tussen 1982 en 1985 een hele reeks moordende overvallen, op ondermeer warenhuizen van Colruyt en Delhaize. De laatste en meteen de bloedigste overval was die op de Delhaize van Aalst op 9 november 1985. Er vielen 8 doden en de buit was bijzonder klein.

In totaal hebben 28 mensen, waaronder ook kinderen, het leven gelaten bij de bendeterreur.
De personen die over inlichtingen beschikken die tot de opheldering van deze feiten kunnen leiden of die er zouden kunnen toe bijdragen worden vriendelijk doch dringend verzocht contact op te nemen met de onderzoekscel Waals-Brabant.
De anonimiteit van diegenen die inlichtingen verstrekken wordt gegarandeerd.

De onderzoekscel Waals-Brabant, de cel die zich met het onderzoek bezig houdt, heeft een eigen website : www.killersbrabant.be

Share

%d bloggers liken dit: