VLAAMS-BRABANT: – Toerisme Vlaams-Brabant plaatst deze zomer in elf toeristische horecazaken een digitale infozuil.
Deze infozuilen geven via een monitor met touchscreen alle toeristische informatie over de directe omgeving en over de hele Groene Gordel.

In Sint-Pieters-Leeuw wordt een infozuil opgesteld in taverne, restaurant  ‘De Koetsier’ in het Colomapark.


Toerisme Vlaams-Brabant heeft deze zomer in de Groene Gordel elf digitale infozuilen geplaatst. Ze staan aan toeristisch relevante cafés en restaurants met een grote bezoekersstroom die geopend zijn op dagen en uren dat het lokaal toerismekantoor of het gemeentehuis niet toegankelijk zijn.
Deze zuilen moeten horecabezoekers aanzetten tot een wandeling, fietstocht of een bezoekje aan een museum, kasteel of park in de buurt. Ze zijn zeer gebruiksvriendelijk. Men kan navigeren via een zeer duidelijk
vormgegeven touchscreen. De informatie is viertalig en aan de zuil zijn er folderhouders met gratis infobrochures over de Groene Gordel
“, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

De informatie werd thematisch ingedeeld rond kastelen, parken en tuinen, natuur, wandelen, fietsen, streekproducten, kunst- en erfgoed, kinderactiviteiten, het Brabants trekpaard en Bruegel“, zegt Jean-Pol Olbrechts, voorzitter van TRAP Groene Gordel.

De informatie omvat zowel omschrijvende teksten als praktische gegevens zoals openingsuren, coördinaten en prijzen over de directe omgeving en de gehele regio van de Groene Gordel.
De toeristische infozuilen staan aan het Nerocafé in Hoeilaart, In den Bloeyenden Wijngaerdt in Asse, het Fenikshof in Grimbergen,, het Veilinghof in Kampenhout, Oud Gaasbeek in Lennik, St.-Jean in Oud-Heverlee, De Bosuil in Overijse, De Koetsier in Sint-Pieters-Leeuw, Het Leireken in Steenhuffel, Maritime in Tildonk en De Drie Fonteinen in Vilvoorde.

De zuilen werden mede gefinancieerd door Geert Bourgeois, Vlaams minister van Toerisme en van de Vlaamse Rand.

Share

%d bloggers liken dit: