NEGENMANNEKE: – Mooi weer, lekkere BBQ, sportieve voetbalwedstrijdjes en een gezellig pintje drinken,… de ingrediënten van de Gareel Cup 2010 van afgelopen weekend.

16 ploegen namen het zaterdag tegen elkaar op in 4 poules. Wegens de slechte staat van het veld was mooi voetbal niet altijd evident maar toch waren er enkele spannende en mooie duels.
Onder de 16 deelnemende ploegen waren er dit jaar enkele nieuwkomers bij waaronder de Halse Leeuwen, Bouwvrienden, FC Nasr, Racing Reds, Café De Lantaarn en Cosmos Vlezenbeek. Vooral De Halse Leeuwen en FC Nasr lieten zich al nadrukkelijk opmerken door goed en mooi voetbal. Samen met Bordeaux Lembeek en Celtic Halle waren zij de winnaars van hun poule.

Winnaar FC Nasr

Op zondag, dag 2 van de Gareel Cup, werden dan de rechtstreekse duels gespeeld tussen de verschillende ploegen. Wat zaterdag al duidelijk was werd zondag bevestigd. FC Nasr en De Halse Leeuwen waren veruit de beste ploegen en zij speelden dan ook terecht de finale. In deze spannende finale werd het 1-1 en FC Nasr haalde het uiteindelijk met de strafschoppen (3-2). De kleine finale ging tussen Celtic Halle, de winnaar van vorig jaar, en Blue Stars waarvan Blue Stars won met 1-4. Hiermee was het podium gekend en kon de prijsuitrijking beginnen.
We onthouden van deze editie van de Gareel Cup opnieuw de gezellige sfeer en de zeer sportieve wedstrijden (er moesten door de scheidsrechters tijdens het hele tornooi amper twee kaarten worden uitgedeeld).

Winnaar fairplay Bordeaux Lembeek
Winnaar fairplay Bordeaux Lembeek

Verder is de interesse van de vele nieuwe ploegen die dit jaar voor de eerste maal hebben deelgenomen een de Gareel Cup een aangename verrassing. Hopelijk mag VK ‘t Gareel ze volgend jaar opnieuw verwachten.

Voor de volledigheid was dit de uitslag van de Gareel Cup 2010:
1. FC Nasr
2. De Halse Leeuwen
3. Blue Stars
4. Celtic Halle (winnaar van 2009)
5. RSC Troela
6. Cosmos Vlezenbeek
7. Abba (winnaar van 2007 en 2008)
8. Bordeau Lembeek (winnaar van de fairplay)
9. Schalke 05
10. Café De Lantaarn
11. Oud Buizingen
12. VK ‘t Gareel A (ter vervanging van St-Rochus)
13. VK ‘t Gareel B (ter vervanging van Dynamo Sleutel)
14. Racing Reds
15. Bouwvrienden
16. Café ‘t Gareel

tekst en foto: Wim Van Cutsemwww.gareel.be

Share

%d bloggers liken dit: