VLEZENBEEK: – Op 6 en 8 augustus 2010 kunnen de MTB’ers hun hartje weer ophalen aan de Baljuwhoeve, Nederstraat 55 te Vlezenbeek.

Op de persconferentie maandagavond stelden de organisatoren iets uniek voor. We zagen het vroeger reeds een keer in de cyclocross maar bij MTB is het waarschijnlijk een primeur.  Er wordt door een café gereden!

Jan Benoot: ” Ja ik denk wel dat het bij MTB een primeur is. Dit jaar rijden we door café In De Linde. David en Sylvie opperde onlangs het idee om deze stunt uit te halen en wij waren natuurlijk direct gewonnen voor het idee.  We voorzien aan deze locatie ook twee extra seingevers om alles in goede banen te leiden en voorzien een alternatief voor wie niet door het café wil rijden want 1000MTB’ers kunnen wel voor wat file zorgen.
Ook wordt er op het privé domein van InterArbo opnieuw een stukje parkoers gebouwd om duimen en vingers van af te likken getuige de vele reactie’s van de bikers vorig jaar op de vele forums die circuleren op het net.”

Pierre van InterArbo pakt dit jaar uit met ‘slangenkuil’.

Wat vele jaren gelden begon met een simpele doortocht, groeide jaar na jaar uit tot het hoogtepunt van de Hoebelbike tochten.
Pierre Demesmaeker van InterArbo maakt er een eer van  de MTB’ers enkele ‘speciallekes’ voor te schotelen op zijn domein. Zo was er vorig jaar het ‘washboard’.
Dit jaar heeft hij weer een heel nieuw parcours uitgedacht op zijn terrein.
Het bestuur van Hoebelbike trok vanavond op verkenning.

Pierre Demesmaeker: ” We hebben gezorgd voor weer enkele leuke beklimmingen van hellingen. Verder zitten er in het stukje tussen de bomen meer bochten.  Maar als klap op de vuurpijl heb ik dit jaar de ‘slangenkuil’ gemaakt. Noteer dat maar goed want nog nooit eerder gedaan bij MTB. Al zal ik de helling nog iets minder stijl maken op aanraden van de bestuursleden van Hoebelbike die vanavond op controle kwamen.”

Het parcours bij Pierre wordt er weer een om naar uit te kijken.
De nachttocht en zondag de 20, 40, 90 en 110km tochten kunnen er van genieten.
Ook van de tochten zelf wordt elk jaar heel wat aandacht geschonken en vernieuwingen doorgevoerd.

Raymond Desaegher: ” Er staan niet minder dan 5 verschillende afstanden op het menu. De 100 km-tocht, is gelet op het succes van de afgelopen jaar, ook een vaste waarde geworden en klokt af op een positief hoogteverschil van > 1200m. Voor deze Die Hard Mountainbikers proberen we een aantal pittige hellingen (Keperenberg, Bruine Put) in het parcours te verwerken zodat hun honger ook gestild kan worden.
Ook het gedeelte over het grondgebied van Neerpede werd uitgebreid.
De 60km gaat dit jaar vooral over het grondgebied van Beersel en Sint-Pieters-Leeuw.
Onderweg voorzien we ook enkele verzorgde bevoorradingsposten.
Door de werken op de Alsembergsesteenweg konden we dit jaar geen bevoorrading voorzien aan de Herisemmolen. Maar de gemeente Beersel heeft ons toelating gegeven om een bevoorradingspost op te stellen aan het kasteel van Beersel.
Iedereen kan trouwens op onze site een bevoorradingsplannetje vinden.”

Vrijdag 6 augustus 2010: 5e avond -en nacht MTB tocht (35km)
Inschrijvingen: van 18 tot 22 uur, 3euro

Zondag 8 augustus 2010: 14e MTB-toertocht 20-40-60-90-110km (1200HM)
inschrijving: 90-110km van 7 tot 9 uur, 7 euro
inschrijving: 20-40-60km van 8 tot 10u30, 5 euro

Ruime bevoorrading, bike wash, douches, technische assistentie, rode kruishulpposten en ziekenwagen, gezellige bar met Pajotse Streekbieren.

Meer info: www.hoebelbike.be

Bekijk hier de reportages van 2009: Nachttochtzondagstochten

Share

%d bloggers liken dit: