SINT-PIETERS-LEEUW / ANDERLECHT: –  Wielerclub Cureghem Sportief voorzitter Jean-Pierre Van Heymbeeck wonende in Sint-Pieters-Leeuw en Erik Vandeweyer, journalist bij Het Laatste Nieuws, sloegen de handen in elkaar. Twee jaar lang gingen ze beiden renners van een ver of dicht verleden van de wielerclub opzoeken. Het resultaat is een dik boek: ‘100 jaar Cureghem Sportief, De dwangarbeiders van de weg’.

Op 18 november 1911 werd wielerclub Cureghem Sportief opgericht in de achterkamer van een Anderlechts café.
Honderd jaar later is de club nog altijd een van de toonaangevende verenigingen in het Belgische wielerlandschap bij de beloften en de elites zonder contract. Cureghem is een van de weinige clubs in het land die een eeuw lang zonder onderbreking wielrenners onderdak heeft geboden.

Jean-Pierre Van Heymbeeck

Het boek dat Jean-Pierre Van Heymbeeck en Eric Vandeweyer schreven bevat:
Roemrijke verhalen vol heroïsche taferelen of impressies van hard zwoegende dwangarbeiders werden opgetekend. Bijna honderd gloriën zaten op de canapé. Helden die beroepsrenner werden of anonieme stille getuigen met een schitterend verhaal.

De geschiedenis van honderd jaar Cureghem werd opgesmukt met tientallen foto’s. Om de volledigheid zo nauwgezet mogelijk na te streven werd er een katern bijgevoegd met uitslagen en statistieken. Voor elke wielerliefhebber, sportvriend, geschiedenisfanaat, leesfreak of geïnteresseerde wordt het een boek met een meerwaarde.

‘100 jaar Cureghem Sportief, De dwangarbeiders van de weg’ kan tot 1 augustus 2010 besteld worden in voorverkoop voor 34 euro.
Nadien kost het boek 39 euro. De verzendkosten voor België bedragen 6 euro en 9,60 euro voor het buitenland.
De voorintekenaars worden vermeld in het het boek.
Afhaalmomenten: 2/10 om 14 uur tijdens de voorstelling van het boek (Jagershof, Bruneaustraat 36 te Kester),of op 9/10 om 14 uur in café Buurthuis (Pastoriestraat 1 te Korbeek-Lo)

Meer info: www.cureghemsportief.be.

Share

%d bloggers liken dit: