SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdagvond werd in GC Coloma de prachtige fototentoonstelling van Luc Bohez geopend. U kan de mooie foto’s over het Pajottenland nog gaan bewonderen op 22, 23, 24, 29, 30 mei en 5 en 6 juni 2010 telkens van 10u tot 18u. In GCC Coloma – Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

Luc Bohez
Opening fototentoonstelling van fotograaf Luc Bohez en zijn kijk op het Pajottenland.

Schepen van Cultuur Marleen Bosman leidde de tentoonstelling in met een proza tekst. Een citaat: “ Mag ik je uitnodigen even stil te verwijlen voor elke fotoparel. Sluit je ogen en droom weg naar het plekje dat je lief hebt. Hou even in gedachten dat groene golvende landschap, dat klaterende beekje, die bomenrijen en nostalgische impressies uit dat overheerlijke stukje Vlaams-Brabant.
Het besef te worden geboren, te mogen leven en te kunnen sterven in deze paradijselijke omgeving dringt langzaam tot je hele wezen door en beheerst subliem jouw gedachtengang”.


Burgemeester Lieve Vanlinthout prees Luc Bohez voor zijn unieke foto’s met oog voor kader en detail waar je als je er naar kijkt een heel warm hart krijgt om de streek nog meer lief te hebben. En die sfeer wordt in elke foto opgeroepen.
De burgemeester had ook nog goed nieuws voor Luc Bohez: “ Dankzij het werk achter de schermen van cultuurfunctionaris Denis Deneulin kan deze tentoonstelling die opgezet was door Luc Bohez, de gemeente en GC Coloma beginnen aan een toer door de culturele centra van Vlaanderen”.
De burgemeester zei tot slot dat ze hoopt dat Luc Bohez al zijn mooie foto’s bundelt in een boek.

Luc Bohez:” Het is vandaag de eerste Vlaamse complimentendag en ik heb er hier heel veel gekregen en ik wil er ook heel veel aan u allen geven.
Ik wil ook fotograaf Jan Deceton uit Halle bedanken. Want vele jaren geleden kreeg ik een fotoboek van Jan in handen over het Pajottenland. Foto’s gemaakt met een technische camera. En eigenlijk was dat boek de aanzet om toen ik hier 13 jaar geleden kwam wonen zelf het Pajottenland te gaan verkennen. Al moet het gezegd dat ikzelf dus wel gewacht heb op de digitale fotografie voor ik er op uit trok om foto’s te maken.”


Zie ook het aankondigingsartikel waar Luc Bohez praat over de tentoonstelling – KLIK HIER

%d bloggers liken dit: