SINT-PIETERS-LEEUW: – Leeuwenaar Luc Bohez heeft twee grote passies: fotografie en het Pajottenland. Het is boeiend om te zien hoe hij zijn liefde voor deze regio in beelden omzet.

De fototentoonstelling is open op 22, 23, 24, 29, 30 mei en 5 en 6 juni 2010 telkens van 10u tot 18u.

In GCC Coloma – Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
.

LUC BOHEZLuc Bohez: “Op de tentoonstelling stel ik een 50 tal beelden van het Pajottenland voor.
een vier jaar geleden ben ik met mijn fototoestel beginnen door het Pajottenland te dolen omdat ik er zo van hou. Met al die beelden heb ik gezegd misschien moet daar ooit eens iets mee gebeuren. En toen kwam de vraag van de Cultuurdienst van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw die interesse had in een tentoonstelling met mijn beelden.

Ik beschouw mezelf geen beelden kunstenaar, ik beschouw mezelf eerder als een beeldend ambassadeur.
Eigenlijk mag iedereen op de tentoonstelling een mening of oordeel hebben over de beelden, de foto’s maar ik zou heel tevreden zijn als de bezoekers buiten gaan met het gevoel van ‘tiens wij wonen hier in een prachtige streek, misschien moet ik toch ook eens een wandeling maken een fietstocht doen en eens zien hoe mooi het hier is dicht bij ons’. Dat is de boodschap die ik graag zou overbrengen.

Het is eigenlijk begonnen na mijn beroepscarriere. Toen kreeg ik meer ruimte en tijd en toen heb ik de wandelkaarten van Regionaal Landschap Zenne Zuun & Zoniën ( www.rlzzz.be )aangeschaft en ben eigenlijk al die wandelingen gaan doen. Ik had steeds mijn fototoestel op de rug. En als je dan ergens als observator iets ziet of registreert hoef je alleen nog maar te kadreren.
Natuurlijk maak ik na de wandelingen nog een selectie van wat ik hou en wat niet.”
Ondertussen worden de foto’s van Luc Bohez over het Pajottenland veelvuldig gebruikt door toeristische diensten voor brochures, websites,…

De tentoonstelling is dan ook een aanrader voor iedereen!

Meer info over Luc Bohez: www.lucbohez.be

Share

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: