SINT-PIETERS-LEEUW: – Om de sociale cohesie te verhogen en het verenigingsleven in de gemeente wat impulsen te geven, is het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw vorig jaar begonnen met een jaarlijkse buurtdrink te organiseren in een wijk of deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Dit jaar waren Zuun en Negenmanneke aan de beurt.

Deze tweede editie voor de inwoners van Zuun en Negenmanneke ging door aan het Wildersportcomplex.
Het gemeentebestuur zorgde voor een drankje, een hapje en de muzikale omlijsting. Vele buurtbewoners gingen op de uitnodiging in en maakten er  samen met de vertegenwoordigers van een aantal lokale verenigingen een geslaagd feest van.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “Mensen wonen namelijk vaak al jaren in dezelfde buurt maar zien of kennen elkaar soms nauwelijks. Het gemeentebestuur hoopt dat deze buurtdrink een aanzet moge zijn tot het ontwikkelen van wijkgerichte initiatieven. Het is onze bedoeling ieders horizon uit te breiden tot verder dan de eigen straat en daarom is het belangrijk dat we vandaag met iedereen proberen kennis te maken, naar elkaar luisteren, wat bijpraten en ondertussen kunnen genieten van een hapje en een drankje. ”

Share

%d bloggers liken dit: