VLAAMS-BRABANT: – De politieschool van het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) organiseert op zaterdag 24 april 2010 een informatievoormiddag voor kandidaat-politiemensen. Ze kunnen er kennismaken met de job en met de opleiding. Het PIVO hoopt vooral om kandidaat-politiemensen uit eigen streek aan te trekken.

Ondanks alle inspanningen blijft het moeilijk om kandidaat-politiemensen aan te trekken uit de eigen provincie. Hierdoor is er permanent een grote doorstroom van inspecteurs die wel tijdelijk werken in Vlaams-Brabant maar vrij snel terugkeren naar hun eigen regio. Investering in personeel en ervaring gaan zo verloren voor de korpsen van onze provincie“, zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor PIVO.

PIVO-Politieschool organiseerde in de politieschool al verscheidene informatievoormiddagen voor geïnteresseerde kandidaten. De formule kende succes en wordt elk jaar twee maal hernomen, éénmaal in het voorjaar en éénmaal in het najaar.

Programma:
09.00-09.45 uur: uitgebreide informatie over de selectieproeven
09.45-10.30 uur: studenten van de politieschool laten kandidaten kennis maken met de lessen in de school
10.30-11.00 uur: mogelijkheid om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de selectiedienst, vaste opleiders binnen de politieschool en studenten van de politieschool
11.00-11.15 uur: rondleiding in de politieschool
11.15-12.00 uur: initiatie sporttesten

We nodigen u graag uit op deze infosessie.

Adres: PIVO-Politieschool
Poverstraat 75, 1731 Asse

Share

%d bloggers liken dit: