RUISBROEK sporthal AJ Braillard na de brandRUISBROEK: Bij de brand aan sportzaal AJ Braillard in Ruisbroek is de zijde waar de berghokken zich bevonden grotendeels gespaard gebleven. Hierdoor kon een groot deel van het sportmateriaal gerecupereerd worden.
Deze namiddag kregen de verantwoordelijke van de sportverenigingen de kans om hun gerecupereerde materiaal in het Zonnig Leven te gaan bekijken.


Het gaat vooral om los materiaal zoals turnmatten, bokken, brug met twee leggers, doelen, ballen, volleybalnetten, ballenbak,…
Ook de kasten van de verenigingen bleken vrij intact. Ook daar kon veel materiaal uit gerecupereerd worden.

Een deel van het materiaal moet nog wel gereinigd worden en heeft een brandgeur.

– Mieke De Dobbeleer voorzitster Gympie: ” heel goed nieuws, bijna al ons materiaal is er goed uitgekomen… de gele matten hebben het niet gehaald, maar brug, baren, balken sprong en ja hoor zelf de tumblingbaan is in goede staat. Volgende week volgt nog een controle door een expert maar het ziet er goed uit! Dinsdag vergaderen we met alle trainers van Gympie en dan vallen alle beslissingen van zalen en uren,… toch grote opluchting!

– Ook bij K. Turnsport Verbroedering Ruisbroek werd heel wat sportmateriaal gered en ook de kasten met materiaal van de club waren nog intact.
Trainsters  Pulinx Nathalie “K. Turnsport verbroedering Ruisbroek start maandag 8 februari terug met de lessen.  Meer info vinden de leden op de website van de turnclub.

– Van de tennisclub was gelukkig een dure ballenmachine niet beschadigd.

– Bij Volleybalclub Ruisbroek 84 waren er netten gekrompen en zijn de volleyballen in niet meer zo goede staat.

De meeste sportverenigingen hebben ondertussen zalen gevonden om in te trainen. Zie hiervoor onze eerdere berichtgeving.
Er wordt nu nog plaats gezocht voor de tennisclub gedurende de wintermaanden en voor de zaalvoetbalploegen.

Het gemeentebestuur wacht ondertussen ook nog op de expertise van de verzekeringsmaatschappij.
Maandag is er een vergadering met de verantwoordelijken van de sportclubs.

Share

%d bloggers liken dit: