VLAAMS-BRABANT: – Voor de aankoop of renovatie van een bestaande woning of voor nieuwbouw biedt de provincie Vlaams-Brabant haar inwoners de mogelijkheid van een aanvullende lening. De intrestvoet van deze leningen verlaagt naar 2% of 3%.

Vanaf 1 januari is de intrestvoet die van toepassing is op de provinciale aanvullende leningen met een half procent verlaagd naar 2% of 3%, afhankelijk van het inkomen. Elk jaar wordt deze intrestvoet herbekeken op basis van de marktevolutie. De provincie geeft onder bepaalde voorwaarden een lening voor renovatie, aankoop of nieuwbouw van een woning tot maximum 15.000 euro. Voor een gezin met drie kinderen bedraagt de maximale lening 17.500 euro. Deze leningen zijn terugbetaalbaar op maximum 20 jaar” zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor wonen.

Meer info over het reglement: www.vlaamsbrabant.be/wonen

Share

%d bloggers liken dit: