SINT-PIETERS-LEEUW: – “Help, we plannen binnenkort onze vakantie, welke toffe dingen doen we met de kids?” Het is een veel gehoorde verzuchting van goedmenende ouders die beiden gaan werken of die hun kinderen wegens tijds- of plaatsgebrek niet altijd de nodige afwisseling, adem- en speelruimte kunnen bieden. Welnu, vanaf de krokusvakantie is Idee Kids vzw nu ook in Sint-Pieters-Leeuw actief, meer bepaald in de Sint-Stevensschool, Gustave Gibonstraat 1A.

Kristof Francis Coördinator vakantiekampen Idee Kids vzw:
Idee Kids vzw (°1995) is een landelijk erkende jeugdvereniging en organiseert in Vlaanderen vakantiekampen voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Jaarlijks schrijven zich voor de Krokus-, Paas- en zomervakanties zowat 18.000 kinderen in. Er zijn de kleuterprojectkampen (3-4 jaar), Uitpluiskampen (5-6 jaar) en de projectkampen voor leerlingen uit het basisonderwijs (7-12 jaar). Binnen deze 3 leeftijdsgroepen wordt nog eens opgesplitst naar leeftijd. De kinderen worden tussen 07u45 en 18u een week lang opgevangen.
Een kamp kost 110 euro. Maar daarbij geeft Idee Kids talrijke voordelen en kortingen, en ook het fiscaal attest waarbij je bijna de helft van de prijs kan terugtrekken.
De vzw organiseert projectkampen in Brugge, Kortrijk, Heule, Gent, Melle, Deinze, Aalst, Antwerpen, Schoten, Mechelen, Wemmel en Sint-Pieters-Leeuw. Daar kunnen tussen 120 en 200 kinderen per week een projectkamp volgen, begeleid door monitoren van minimum 19 jaar die student of afgestudeerd zijn in een pedagogische of didactische richting of gelijkwaardig door ervaring
.”

DE KROKUSKAMPEN:

Do re mi… muziek!
Periode: E krokus(15-02-2010 – 19-02-2010)
Kleuterkampen (1ste tot 2de kleuterklas (van 3 tot 4 jaar))

Kunnen dieren ook muziek maken? Waaruit krijg jij een geluidje? Hoe knutsel je je eigen muziekinstrumenten? Open je oren en ogen… en geniet van een verrassend concert.

Hotel Special
Periode: E krokus(15-02-2010 – 19-02-2010)
Projectkampen (1ste tot 6de leerjaar (van 7 tot 12 jaar))

i.s.m. Pizzachef Papa Piracoli
Deze week ben jij de baas in ons hotel. We ontvangen de gasten aan de receptie met een lekkere cocktail en zorgen voor een fijne vakantie. We verwennen de hotelgasten met leuke activiteiten. In ons ‘restaurant’ zijn er pizza’s en koekjes te verkrijgen! Pizzachef Papa Piracoli komt samen met ons heerlijke pizza’s bakken! Elke deelnemer krijgt ook het boek ‘Met je vinger in je neus’ over de etiquette cadeau!
FANTASIE – CREATIVITEIT – KOKEN – SPELEN

Hotel Special voor kinderen van 1ste tot 6de leerjaar (van 7 tot 12 jaar)

Tijdens dit kamp komt een extern deskundige of gespecialiseerde gastlesgever op bezoek
Tijdens dit kamp laten we onze fantasie de vrije loop
Tijdens dit kamp maken we een uitstap buiten het kampdomein
Tijdens dit kamp krijg je helemaal gratis een boek cadeau

Mijn beroep is…
Periode: E krokus(15-02-2010 – 19-02-2010)
Uitpluiskampen (2de tot 3de kleuterklas (van 5 tot 6 jaar))

Waarom gaan volwassenen naar hun werk? Waar werkt een verpleegster? Hoe ziet de dag van een dierenarts eruit? Weet jij al wat je later wil worden? Neem een kijkje achter de schermen… en ontdek wat volwassenen zoal doen op hun werk.

Info en online-inschrijvingen op www.ideekids.be of 070/22.55.66.

Share

%d bloggers liken dit: