VLAANDEREN: – De aanhoudende winterkoude heeft de voorraad strooizout al sterk gereduceerd en voor zaterdag is er sneeuw aangekondigt. Om het nog beschikbare zout in steden en gemeenten zo goed mogelijk in te zetten, heeft het kabinet van minister van Openbare Werken Crevits de federaties van aannemers en de landbouworganisaties gevraagd om hun leden op te roepen te helpen bij het sneeuwruimen en het strooien van zout.

De Boerenbond neemt de oproep morgen op in zijn ledenblad Boer&Tuinder. Het sproei-, ruim- en strooimaterieel dat de land- en tuinbouwers in hun machinepark hebben en dat anders ingezet wordt om voedsel te produceren, kan dit weekend gebruikt worden om de sneeuwoverlast te beperken.

De Boerenbond gaat graag in op de vraag van minister Crevits om zijn leden op te roepen om, waar kan, te helpen zegt Boerenbond voorzitter Piet Vanthemsche.
Wel moet nagegaan worden of alles op vlak van verzekering en vergoeding goed geregeld is. De jarenlange ervaring die Agro aanneming heeft komt hier zeker van pas, maar de zeer korte tijdsspanne tussen de vraag tot medewerking en de uitvoering van de werken kan voor administratieve problemen zorgen.

Share

%d bloggers liken dit: