VLEZENBEEK: – Eén van de oudste straten in Sint-Pieters-Leeuw namelijk de Smidsestraat in Vlezenbeek wordt in 2010 gerenoveerd.


De Smidsestraat (voorheen Oude Postweg) is nog één van de weinig typische kasseistraten in vlezenbeek waarbij de verharding zeker het behouden waard is.
Tussen de twee wereldoorlogen werd, zoals toen gebruikelijk was, de Postweg recht getrokken en gebetonneerd. Hierdoor bleef de Smidsestraat een rustige getuige van de landelijke verbinding tussen Gaasbeek en Anderlecht, met de oorspronkelijke kasseiverharding bewaard.

Schepen voor openbare werken Martin Schoukens: ” Deze straat heeft een lengte van ca. 250m en vertoont grote oneffenheden zowel aan de kasseiverharding als aan de boordstenen. Daarenboven hebben we hier te maken met verouderde en defecte afwateringsbuizen die tegelijkertijd worden aangepakt.
De werken voorzien het herprofileren van de rijweg met herbruik van de bestaande kasseien over een breedte van 4 meter. Langs beide zijden wordt de kasseiverharding afgeboord met een gelijkgrondse betonnen kantstrook van 1 meter dienstig voor voetgangers, rolstoelgebruikers en fietsers.
Bij de aanleg wordt een volwaardig gescheiden rioolstel voorzien waarbij het rioolwater aangesloten wordt op de collector Vlezenbeek en dit ter hoogte van de parking ziekenhuis. Het regenwater wordt in een afzonderlijke buis opgevangen die op haar beurt aangesloten wordt op de vijver van het ziekenhuis Inkendaal.

Samen met deze werken aan de Smidsestraat wordt een rotonde in beton aangelegd met de Postweg en de ingang van ziekenhuis Inkendaal.

Schepen Martin Schoukens: ” De kasseiverharding van de Smidsestraat wordt doorgetrokken tot op de rotonde en wordt zodoende ondergeschikt aan de toegang van het ziekenhuis. De toegang van het ziekenhuis mondt rechtstreeks uit op de rotonde. Door verschillende materiaalkeuzes wordt de toegang tot het ziekenhuis beter geacentueerd. De haltes van de twee buslijnen worden gecentraliseerd rechts van de rotonde.”

De werken worden geraamd op een totaal bedrag van 660189,57 euro btw incl.
De uitvoertermijn van de werken bedraagt 80 werkdagen.

Share

%d bloggers liken dit: