VLAANDEREN: – De problemen  door de sneeuw situeren zich nog altijd in Oost-Vlaanderen, Vlaams- en Waals-Brabant en Antwerpen.


Touring meldt dat men op de Brusselse Ring voor een afstand van 2km file rekening moet houden met een wachttijd van 20 minuten.
In Brussel en Vlaams-Brabant zijn de wegen trouwens niet sneeuwvrij tijdens de avondspits, meldt de winterdienst van het Vlaamse Gewest. Er wordt wel zout gestrooid, maar dat heeft de tijd nodig om in te werken. Veel strooiwagens staan ook vast in het verkeer, waardoor het strooien sowieso trager verloopt.

De wachttijden voor tussenkomsten van de hulpdiensten en de wegenwacht loopt ook op en mensen moeten soms meer dan een uur wachten, vooral in meer afgelegen streken of straten.

De Lijn: In Vlaams-Brabant is er vooral hinder in de regio Mechelen-Brussel-Halle. Alleen de belangrijke verkeersassen worden daar nog bediend.

NMBS: Er zijn maar 10 piekuurtreinen afgeschaft. De technische diensten zijn erin geslaagd om de wissels tijdig op te warmen, zodat de meeste treinen toch kunnen vertrekken zijn.

Share

%d bloggers liken dit: