SINT-PIETERS-LEEUW: – Koning winter is nu echt in het land. Dat zorgt voor mooie winterse taferelen en dolle pret voor de kinderen. Om bevroreren waterleidingen te voorkomen is het echter belangrijk dat nu een aantal voorzorgsmaatregelen genomen worden.

Catherine de Munck van waterbedrijf TMVW: ” Leidingen houden niet van vrieskou! Water bevriest immers bij 0 graden Celsius. Dat geldt dus ook voor het water in leidingen en in de watermeter. In deze periode van langdurige vorst, is het belangrijk tijdig de nodige maatregelen te treffen. Een bevroren waterleiding of watermeter, of erger nog, een gesprongen leiding kan zo vermeden worden.”

Enkele Tips
Zorg ervoor dat de temperatuur in alle kamers waar drinkwaterleidingbuizen liggen boven het vriespunt blijft.
Houd de tocht buiten door kieren te dichten.
Wikkel indien nodig een verwarmingslint rond de drinkwaterleiding. Let wel op dat PE-leidingen niet smelten door een te warm lint!
Sluit buitenkraantjes af en bedek de leidingen die tegen de buitenmuren liggen.
Ligt uw watermeter in een waterput, leg dan een plastic folie over het deksel. Onder het deksel kan u ook nog een isolerende afdekplaat leggen.

Is het kwaad geschied?
Is er nergens meer water in huis, dan is de drinkwateraansluiting waarschijnlijk bevroren. Probeer het gedeelte binnenshuis te ontdooien met een haardroger, te beginnen aan de hoofdkraan.
Is er enkel op bepaalde waterpunten geen stromend water, dan kan u met een haardroger de waterleiding ontdooien in de richting van de hoofdkraan.
Slaagt u er niet in om alles te ontdooien, sluit dan de hoofdkraan af als u gaat slapen of weggaat. Wanneer het gaat dooien kunnen er immers lekken ontstaan.

De weersverwachtingen voor Sint-Pieters-Leeuw –> KLIK HIER

%d bloggers liken dit: