SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE: – Vandaag vindt in Halle de apotheose plaats van de actie “Jack zoekt vriendjes”. Wekenlang wist Jack speelpleinen, buurt- & jeugdhuizen, scholen en jeugdverenigingen te mobiliseren om pinguïns te knutselen. De uitgebreide verzameling resulteerde in een kunstwerk, dat zaterdag aan het grote publiek getoond wordt in de Basiliekstraat ter hoogte van de Maandagmarkt. .

Wij namen zaterdagmorgen al en kijkje

Sint-Pieters-Leeuw & Halle - Whice Pinguïns

Van 7 tot 18 december is het in Kopenhagen tijd om beslissingen te nemen tijdens de klimaatconferentie! Overal ter wereld worden er acties georganiseerd om het belang van deze top te benadrukken. In Halle en Sint-Pieters-Leeuw verzamelden enkele geëngageerde jongeren zich in de actiegroep Whice.

Whice


Met de actie “Jack zoekt vriendjes” riep Jack de pinguïn de hulp in van ieder die het poolijs een warm hart toedraagt. Speciale aandacht ging uit naar de kinderen aangezien zij meer dan ooit de toekomst van onze aarde in handen hebben. Na weken- lang knutselen kan met trots gemeld worden dat het totaal aantal pinguïns de kaap van de 4000 heeft gerond!

Uit Sint-Pieters-Leeuw werkten onder andere de leerlingen van Don Bosco & Sint-Lutgardis, de speelpleinen, de kinderraad en zelf de kleuters van Kinderdagverblijf HotelSamson uit Vlezenbeek mee aan dit project. Zij maakten de voorbije weken en maanden honderden pinguïns.

Whice is een werkgroep binnen de vzw Make The Switch die de aandacht wil vestigen op de klimaatwijzigingen als gevolg van de opwarming van de aarde. Specifiek willen ze de gevolgen voor de dierenwereld wat meer in het daglicht stellen, sa¬men met hun mascottes Jack de pinguïn en John de ijsbeer.
Zij ervaren als geen ander de gevolgen van de opwarming van de aarde.
Lijdzaam kijken zij toe…
Het is de bedoeling om kinderen en volwassenen hierbij te laten stilstaan.
Op een ludieke manier proberen ze een zachte mentaliteitswijziging teweeg te brengen zonder te oordelen of te veroordelen.
Iedereen heeft trouwens zijn eigen leven met individuele behoeften en prioriteiten.
Of het laat je koud…of je beseft het en je wil er iets aan doen!

Enkele pinguïns zijn zelf vorige week samen met JNM naar Kopenhagen vertrokken om daar van op de eerste rij de klimaattop te volgen.
Volg alles op http://tokopenhagen.blogspot.com/

Meer info www.Whice.bewww.maketheswitch.be

Share

%d bloggers liken dit: