VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – Om het aantal zware ongevallen op de weg te verlagen heeft de provincie Vlaams-Brabant het ‘Wijs op Weg’-label in het leven geroepen. Vijfenveertig transportbedrijven, die concrete acties voor meer veiligheid opgezet hebben, ontvangen dit label op 11 december. Eén van hen is Autocars Bell Tours uit Sint-Pieters-Leeuw.

Bij de uitreiking van het verkeersveiligheidslabel ontvangen de bedrijven niet alleen een certificaat dat getuigt van hun inzet, maar ook stickers met het logo van het kwaliteitslabel die ze op de vrachtwagens kunnen plakken en een geschenk voor hun chauffeurs.

Wijs op Weg benadrukt en beloont de inspanningen voor de verbetering van de veiligheidscultuur in de transportondernemingen. Door het veiligheidscharter te onderschrijven, engageert een onderneming zich immers om zich daadwerkelijk in te zetten voor meer veiligheid, leefbaarheid en hoffelijkheid in het verkeer, om veilige voertuigen de baan op te sturen en de chauffeurs alle middelen te verschaffen om veilig te rijden. De chauffeurs zelf verbinden zich tot een verkeersveilig rijgedrag en fair-play tegenover de andere weggebruikers. Het uiteindelijke doel van het initiatief Wijs op Weg is het aantal ongevallen waarbij vrachtwagens en bestelwagens betrokken zijn, terug te dringen. Het voorbije jaar kregen 15 bedrijven een gratis opleiding in het eigen bedrijf. Met succes“, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit.

meer info: www.belltours.be

Share

%d bloggers liken dit: