VLAAMS-BRABANT: – Zoek je materiaal voor de organisatie van een evenement, fuif, toneelstuk, optreden, quiz, tentoonstelling of kamp? Dan ben je bij de provinciale uitleendienst Vlaams-Brabant aan het juiste adres!

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft een aanpassing van het provinciale uitleenreglement goedgekeurd. De belangrijkste wijzigingen zijn de uitbreiding van de doelgroepen die materiaal kunnen uitlenen,het optrekken van het bedrag waarboven een verzekering verplicht wordt en de verlenging van de aanvraagtermijnen wat de klantvriendelijkheid ten goede komt.

De provinciale uitleendienst Vlaams-Brabant stelt al vele jaren gratis allerlei materiaal ter beschikking aan organisaties uit de sectoren jeugd, cultuur, sport, onderwijs en recreatie. Nu wordt de doelgroep uitgebreid met organisaties uit de welzijns- en gezondheidssector en leefmilieu. Ook verenigingen met een provinciale vrijwilligersverzekering komen nu in aanmerking.
Er is een uitleenbalie in het provinciehuis te Leuven en in het PIVO in Asse. Het materiaal kan ook aangevraagd worden via de website.

Walter Zelderloo

Wie materiaal zoekt voor de organisatie van een evenement, fuif, toneelstuk, optreden, quiz, tentoonstelling of kamp kan terecht bij de provinciale uitleendienst. Dat is al jaren het geval, maar we hebben het uitleenreglement nu gewijzigd. We hebben onze doelgroepen enorm verruimd. Ook welzijns- en gezondheidsorganisaties evenals organisaties uit de sector leefmilieu en verenigingen met een vrijwilligersverzekering via de provincie komen in aanmerking. Enkele andere wijzigingen zijn van financiële aard. We trekken het bedrag van de limiet tot waar de provinciale polis dekking geeft op tot 125.000 euro en we trekken het bedrag waarboven een verzekering verplicht is op naar 2.500 euro. Eén en ander is een gevolg van een heronderhandelde verzekeringspolis waarbij de verzekeringspremie voor de gebruiker in vele gevallen meer dan gehalveerd werd”, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde bevoegd voor de uitleendienst.

De provinciale uitleendienst kent een groot succes. De voorbije jaren steeg het aantal ontleningen gemiddeld met 10 à 15% per jaar. Voor dit jaar stevent de provincie af op 2300 ontleningen, een absoluut record. De grootste succesnummers zijn de PA-installaties en materialen ter ondersteuning van evenementen, zoals walkietalkies, multimediaprojectoren en podium.
We verwachten, nu we zo’n grote doelgroep gaan bedienen, binnen enkele jaren een verdubbeling van het aantal ontleningen. We hebben ons ook geëngageerd om materialen op te nemen om evenementen toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Concreet gaat het over verschillende soorten ringleidingen, mobiele oprijplaten en rolstoelpodia” besluit gedeputeerde Walter Zelderloo.
Adres: Provinciale uitleendienst Asse in het PIVO – Poverstraat 75, 1731 Relegem (Asse)
Meer informatie:
http://uitleendienst.vlaamsbrabant.be

Share

%d bloggers liken dit: