SINT-PIETERS-LEEUW: – Om 17 uur begon in zwembad Wildersport de 24 uren zwemmarathon van Sint-Pieters-Leeuw tvv Rainbow4kids (www.rainbow4kids.be).
Dit hulpproject van juf Katrien Vermeersch zet zich vooral in voor een beter onderwijs van de kinderen in Kenia (Ukunda).

SINT-PIETERS-LEEUW 24 uren zwemmarathon tvv Rainbow4kids


Katrien Vermeersch: “ Het is heel tof dat de jeugd hier zo massaal aanwezig is. Ik heb hier 25 jaar les gegeven in Sint-Pieters-Leeuw (de Vrije Basisschool Sint-Lutgardis). En ik merk dat er nu heel veel van hen hier vanavond aanwezig zijn. Ik heb hier drie jaar geleden met spijt afscheid genomen om aan deze nieuwe uitdaging ‘Rainbow4kids ‘ te beginnen. En ik merk hier vanavond dat ze nog steeds in mij geloven. Ik krijg in Sint-Pieters-Leeuw ook elk jaar de kans om mijn project voor te stellen. En ik vind het ook mijn taak om niet alleen in Kenia men steentje bij te dragen maar ook om onze kinderen bewust te maken dat ze het hier goed hebben zonder ze een schuldgevoel te geven. Maar effen zo bewust maken van kijk we doen de kraan open en daar komt gewoon water uit. En hun leeftijdsgenoten moeten een uur stappen naar een waterput. En door mijn bijdrages in de scholen kennen de kinderen me nog steeds en dat hoop ik nog te kunnen blijven doen. ”

(dubbelklik op de foto’s om ze in groot formaat te bekijken)

Katrien Vermeersch: “ Ik heb een hele grote hoop om met de opbrengst een nieuw klaslokaal te maken. We hebben ginder een school gebouwd maar door het grote succes hebben we een klaslokaal te kort. En daarvoor hebben we toch enkele duizenden euro’s nodig.
Ik ben ook net terug uit Kenia want ik ga er regelmatig heen om het project op te volgen. Ik vind dat ik dat ook aan de sponsors verschuldigd ben om te kijken dat het materiaal optimaal wordt gebruikt.”

Kom dus nog gratis mee zwemmen voor het goede doel
tot zaterdag 21 november 2009 – 17.00 uur in zwembad Wildersport, Sportlaan 11 in Sint-Pieters-Leeuw

Meer weten over Rainbow4kids: www.rainbow4kids.be .

Share

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: