2009-10-21-recyca_scholen_afficheSINT-PIETERS-LEEUW: – Basisschool Don Bosco uit Sint-Pieters-Leeuw zamelt lege inktpatronen. In ruil krijgen ze van een firma allerhande didactisch materiaal en knutselbenodigdheden.

Het inzamelen van lege inktpatronen van printers en kopieermachines is niet nieuw. De school startte er al enkele jaren geleden mee en de inzamelactie heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de reeks van schoolactiviteiten.

directeur Veerle Seré: “De ouders weten nu dank zij onze nieuwsbrief dat onze school fungeert als inzamelpunt voor lege inktpatronen. Jaarlijks halen we toch zo’n 350 lege inktcassettes op. Die stoppen we in kartonnen dozen die ons door de koper ter beschikking worden gesteld. Dat levert ons gemiddeld zo’n 500 euro op. Dat geld komt goed van pas voor de aankoop van diverse schoolmaterialen. Ook ons jaarlijkse schoolfeest heeft er baat bij.”

Share

%d bloggers liken dit: