RUISBROEK: – Zowat een jaar geleden kregen enkele jonge mensen van volleybalclub R’84 en tennisclub RTC het idee om een sportgebeurtenis in te richten waarvan de opbrengst bestemd zou zijn voor de vzw HACHIKO. Op 11 en 12 september klaarden ze deze uitdaging met een tennis -en volleymarathon in Ruisbroek.

2009-10-15-cheque-24uren-Ruisbroek
Franky Van Meerbeek: “Met wat vertraging kunnen we het resultaat van de 24 uur van Ruisbroek meedelen.
Wij hebben voor VZW Hachiko €1277,9 kunnen bijeenbrengen.”

Zie onze twee artikels van september:
DAG1 – KLIK HIER
DAG2 – KLIK HIER

2009-10-15--24uren-Ruisbroek
Het verloop van de 24 uur:
Het was voorzien dat er tijdens de nacht wat geslapen kon worden op luchtmatrassen in de kleine zaal maar het was leuk om te zien dat onze tieners op vrijdagavond hun tentje opsloegen voor de tennisterreinen. We hadden gedacht dat die in de loop van de nacht wel naar binnen zouden trekken (het was toch maar frisjes ’s nachts om 2u) maar niets daarvan. Vanuit de tent direct het
veld op, zelfs om 4u ’s morgens! Het jeugdige enthousiasme was niet te stoppen. Ook de organisatoren wilden van geen onderbreking weten en wisten de mensen te overtuigen om de volle nacht door te sporten. Zelfs de cafetaria uitbaters, Luc en Martine, hebben ’s nachts bijna 2 uur op het veld gestaan om een balletje te kloppen.
Zaterdagnamiddag kwam de RTC-jeugd aan de bak. Marnicq Ryckaert zorgde ervoor dat ook enkele goede B-spelers deelnamen. We konden aldus genieten van wat we demo-matchen konden noemen.
Felicitaties  aan de initiatiefnemers en organisatoren voor dit geslaagde gebeuren.
Voor RTC: Kevin Devillé, Franky Van Meerbeeck en Jan Derick.
Voor R’84: Joris Mousky, Jimmy Mertens en Etienne Dewinter.
De organisatoren danken ook de deelnemers want het is niet evident om zoveel uren ononderbroken sportactief te zijn.

meer info: www.de24u.be

Share

%d bloggers liken dit: