ZUUN: – Natuur in de rand: ontdek de Zuunvallei

2009-10-11-uitnodiging-natuur-oude-zuun
Natuur in de rand rond Brussel, in Vlaams-Brabant… Die is aanwezig. Deze natuurgebieden zijn geen vergeten plekjes, maar geven kleur aan het landschap en bevatten prachtige en unieke fauna en flora. Ze zorgen voor een betere leefkwaliteit in de streek. Natuurpunt tracht deze natuurparels veilig te stellen voor de toekomst.

Hoe innemend de natuur in de rand wel kan zijn, ontdek je tijdens de grootse natuurhappening die Natuurpunt organiseert in Sint-Pieters-Leeuw op zondag 11 oktober. Die dag kan het grote publiek kennismaken met de mooiste plekjes van het natuurgebied de Zuunvallei. Langs een lappendeken van weiden en hooilandjes, afgezoomd met bomenrijen en haagkanten ontdek je het oude Pajottenlandse cultuurlandschap op een boogscheut van onze hoofdstad. In deze weilanden geniet je van de pracht van sleutelbloem, echte koekoeksbloem en dotterbloem. In het meer waterrijke gedeelte vind je diverse vogelsoorten als bergeend, wintertaling en zelfs watersnip. Een kudde sympathieke Schotse hooglandrunderen doet er aan graslandbeheer. Leuk om weten: ook Natuurpunt-peter Pol Goossen is van de partij om een wandeltocht te maken.


PROGRAMMA Natuur in de rand

• doorlopend van 13 tot 18u (laatste vertrek om 16u)

Ontdek de Zuunvallei: een uitgestippelde route langs de mooiste natuurplekjes die deelnemers op eigen tempo kunnen ontdekken. Er zullen onderweg ook enkele landschapsposten te bezichtigen zijn waar mensen vogels kunnen spotten of amfibieën kunnen bestuderen. Je kan kiezen voor een route van 4 km of 8.5 km.

• 14u : Onder het motto: “Wandel mee met een BV” zal Natuurpunt-peter Pol Goossen een geleide wandeltocht aanvatten. Onderweg kunnen de wandelaars de mooie natuur van Sint-Pieters-Leeuw bewonderen.

• 14u30 en 16u: Muzikaal intermezzo door ‘Jazzeration gap’
2009-10-11---The-Jazzeration-Gap
Swinging Zuun in première The Jazzeration Gap
Sopranosax: Kevin Devillé – Keyboard: Pieter Goossens – Drums: Jan Vanlathem – Trumpet-Vocals: Rik Goossens – Bass: Dolf Hana.
Publiekmuziek met Jazzy toetsen.
Steengoed en lichtverteerbaar.

• 15u: Kinderprogramma

Kijk, een kikker! Samen met de JNM (Jeugdbond voor Natuur & Milieu) trekken de kids op verkenning naar de poel en ontdekken ze wat er in en rond het water leeft (terug omstreeks 16u30).

Centraal trefpunt: Het gemeentelijk ontmoetingscentrum Zonnig Leven, Jan Vanderstraetenstraat 198 te Sint-Pieters-Leeuw . Je kan er nagenieten bij een drankje en een muziekoptreden in het Natuurpunt-café. Ook voor kinderanimatie kan je hier terecht.

Deelname: Deelnemen kost 1 euro per persoon of 2 euro per gezin voor leden van Natuurpunt. Niet-leden betalen 3 euro per persoon of 6 euro per gezin. Je ontvangt in ruil een kleurrijke wandelbrochure van het gebied.

Meer info: leeuwse_natuur@yahoo.com • 02-377 66 25
www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be

Share

%d bloggers liken dit: